Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

11/04/2018
Радионица о културној медијацији
11/04/2018

Фондација „Нови Сад 2021“ у сарадњи са Француским институтом у Србији и Галеријом Матице српске организује радионицу Museomix која ће бити одржана 24. априла у Галерији Матице српске са почетком у 17 часова.

Радионица се реализује у оквиру турнеје пројекта French Tech Culture u Srbiji, чији је циљ промовисање иновативних приступа у области културног наслеђа и намењена је запосленима у музејима, као и свим професионалцима ангажованим у области културне медијације на локалном нивоу.

Радионицу води Магдалена Латајад. Магдалена је завршила студије историје савремене уметности на Сорбони и културне медијације у Ecole du Louvre, а већ дужи низ година ради као продуцент концерата и изложби у Паризу, као и у Лилу, где ради у домену друштвеног дизајна. Од 2014. године ангажована је као менаџер у Сектору за културу и културно наслеђе града Арла, где руководи пројектом Museomix (прилагођавање формата, сусрети професионалаца, подршка у примени museomix методологије…), организује годишњи салон за професионалце у области културе и културне баштине, те координира пројекте који повезују иновацију, дигитализацију и културу.

Позивају се сви заинтересовани за учешће у овој бесплатној радионици да пошаљу пријаву (име и презиме, установа/организација, имејл адреса) најкасније до 22. априла на адресу: international@ns2021.rs.

Наслов мејла: Пријава за радионицу MUSEOMIX.

Број места на радионици је ограничен на 25, те ће се селекција учесника реализовати до попуне места.

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.