Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Резиденцијални програм у Плзењу (Чешка)

Фондација „Нови Сад 2021“ у сарадњи са организацијом Plzeň 2015, zapsaný ústav (Artists in Residence Programme OPEN AIR) објављује 

ПОЗИВ за учешће на конкурсу

за селекцију уметника који ће бити упућен на уметнички резиденцијални програм у Плзењу (Република Чешка), а који ће трајати од 23. 10. 2017. до 4. 12. 2017. 

Пријављени кандидати морају испунити следеће критеријуме како би њихове пријаве биле разматране:

  • Искуство у реализацији уметничких пројеката у области интерактивних инсталација
  • Искуство у реализацији уметничких пројеката у области светлосних инсталација
  • Искуство у реализацији уметничких пројеката у јавним просторима
  • Искуство у реализацији међународних културно-уметничких догађаја
  • Познавање енглеског језика

Текст конкурса можете пронаћи на следећем линку.

Одлуку о учешћу на јавном конкурсу можете пронаћи на следећем линку.

Одлуку о образовању конкурсне комисије за одабир кандидата на јавном конкурсу OPEN AIR у Плзењу (Чешка) можете пронаћи на следећем линку.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.