Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

14/12/2015
Рокенрол за Нову годину!
14/12/2015

 

Данас у 14ч у Градској кући у Новом Саду, Нада Кобац, саветница Градоначелника Новог Сада, Немања Миленковић, Председник Организационог одбора за кандидатуру Новог Сада за ЕПК 2021 и вођа пројекта Омладинска престоница Европе 2019. године, као и Звонимир Ђукић Ђуле, фронтмен састава Van Gogh и Милан Мумин, певач групе Love Hunters, најавили су програм у којем ће наши суграђани имати прилике да уживају у предстојећим празницима.

Nemanja MilenkovicПоводом представљања новогодишњег програма у организацији Града Новог Сада, а уз подршку Организационог одбора за кандидатуру Новог Сада за ЕПК 2021, Саветница Градоначелника, Нада Кобац на конференцији за новинаре изјавила је да се „дочек Нове године и Српске нове године не финансира из буџета грађана, већ из спонзорстава друштвено одговорних компанија.“

Немања Миленковић, Председник Организационог одбора за кандидатуру Новог Сада за ЕПК 2021 и вођа пројекта Омладинска престоница Европе 2019. године рекао је да ће „у светлу уласка Новог Сада у најужи круг избора за Културну престоницу Европе 2021. године, наш град за дочек Нове године, за „репризу“, као и за дочек Српске Нове године, бити истинска престоница урбане културе и одличне музике“.

Zvonimir DjukicНа конференцији за новинаре присутнима се обратио и фронтмен састава Van Gogh, Звонимир Ђукић Ђуле, који је изјавио да „не смемо да заборавимо да је светло урбаног у нашу државу унео Exit. Драго ми је да поред овог фестивала част урбаног у Новом Саду бранимо и ми и што је Нови Сад одолео да не учествује у нечему што не приличи укусу младог човека“.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.