Објављено:

01/07/2019
Сарадња две ЕПК довела бенд Mongooz and the Magnet на Exit
01/07/2019

Заразни ритмови који покрећу публику – тако своју музику описује бенд Mongooz and the Magnet који ће 5. јула наступити на Exit фестивалу у склопу сарадње „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и Печуја, који је био престоница културе 2010. године.

Наступ трочланог бенда из Печуја наставак је добре сарадње два града, која је заснована управо на размени уметника и културних радника, а ова година посебна је из разлога што ће бити обележена и десетогодишњица братимљења Новог Сада и Печуја.

Бенд Mongooz and the Magnet специфичан је из више разлога, међу којима је и мултикултуралност, с обзиром на то да три момка, која га чине, долазе из различитих држава – Мађарска, Ирска Норвешка. „Три националности пронашле су заједнички језик, а то је музика“, представници бенда истицали су у медијима.

Започели су каријеру пре пет година и тешко их је сврстати у један музички жанр, с обзиром на то да се поигравају са различитим стиловима, рок, блуз, џез, поп, а како су сами рекли у ранијим интервјуима, инспирисала су их светска имена – Ерик Клептон, Џими Хендрикс, Стиви Вондер, Чарлс Бредли, али и кантаутори који су њихови вршњаци – Џон Мајер, Паоло Нутини…

Видимо се 5. јула на Addiko Fusion Stage-у.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.