Објављено:

28/05/2018
Позив за потенцијалне Европске престонице културе за 2024. годину
28/05/2018

Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе” биће домаћин састанка ЕПК градова из региона између 11. и 13. јула. Позивамо градове из региона који планирају да предају апликацију за титулу ЕПК 2024. године да нам се придруже у Новом Саду.

Први дан састанка биће посвећен представљању потенцијалних ЕПК представницима из постојећих ЕПК градова, разговорима и размени искустава у циљу што боље и свеобухватније припреме апликације и имплементације успешног пројекта Европска престоница културе.

Овај позив Фондација „Нови Сад 2021“ реализује се у оквиру пројекта „Нови потенцијали“ чија је основна идеја поспешивање трансфера знања и размена искустава. Пројекат подржава градове кандидате за титулу Европске престонице културе са циљем да се припреме за процес апликације.

Позив је отворен свим заинтересованим градовима из региона Југоисточне Европе који планирају да предају апликацију за титулу ЕПК 2024. године да дођу у Нови Сад, те да се представе и упознају са  колегама који деле исте циљеве.

Фондација „Нови Сад 2021“ покриће трошкове смештаја и хране за највише две особе из сваког заинтересованог града за дан 11. јул.

 

Потребно је послати писмо заинтересованости до 10. јуна 2018. године на: international@ns2021.rs.

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.