Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

03/05/2019
Serbia Fashion Week u Eđšegu
03/05/2019

Представљање Serbia Fashion Week пројекта „New Now – The Future of Art and Design“, у сарадњи са ОПЕНС-ом, биће организовано 6. маја у 19 часова у културној станици Еђшег.

Пројекат обухвата изложбу радова полуфиналиста “Fashion Talent Design Competition“ и “European Fashion Talent Design Competition“ платформи за препознавање домаћих и страних младих дизајнера, у оквиру којих SFW настоји да пружи подршку младим талентима у области модног дизајна.
Након жирирања, које ће бити обављено истог дана, најбољи дизајнер имаће прилику да представи своје радове на највећем светском модном фестивалу, који се одвија сваке године у Холандији.

Представљање пројекта биће уприличено и музичким програмом.

Спој традиције и модерног на затварању Serbian Fashion Week-a

Последњег дана Serbia Fashion Week-а, 7. маја, у културној станици Еђшег, биће представљен интернационални пројекат „Retro innovation“, чији је циљ очување нематеријалне културне баштине и промоција креативне културе земаља кроз дизајн најбољих домаћих креатора и дизајнера из Азије, Централне и Источне Европе.
У оквиру презентације пројекта „Retro innovation“ посетиоци ће имати прилике да виде модне комбинације инспирисане културом и традицијом ових простора, али прилагођене модерном начину одевања. Познати дизајнери, попут Бате Спасојевића, Марије Шабић, Данијеле Божић, Јоване Живковић, Лагами и други, показаће како су традиционалне материјале искористили за моду савременог доба.
На затварању 12. Српске недеље моде биће одржана и панел дискусија под називом „Глобализација Serbia Fashion Week-а“, као и упознавање са платформом „Defile a Paris“, у оквиру које се домаћи модни креатори представљају на Париској недељи моде.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.