Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

10/06/2019
Шетње кроз наслеђе: Одрастање у рупи опере СНП-а
10/06/2019

Шетња „Одрастање у рупи Опере СНП-а“ 12. јуна пружиће прилику Новосађанима да завире у балетску гардеробу и оркестарску рупу најстаријег позоришта у земљи, а њихов водич ће бити један од истакнутих уметника старе Југославије, песник, музички продуцент и некадашњи професор Академије уметности, Бошко Бута.

Он ће, у оквиру шетњи испричати причу о свом детињству, које је провео у Српском народном позоришту, али и о музичком животу Новог Сада и његовим променама, о градским боемима и њиховим омиљеним местима у граду, као и о најстаријем језгру града, који је окупљао знамените личности.

Шетња креће у 17 часова, испред Студија М.

То је прва од три шетњи које чине пројекат „Испричај ми причу“ које имају за циљ да покажу колики је значај појединца у креирању културне слике града, очувању културног наслеђа и коришћењу потенцијала Новог Сада на најбољи начин.

Пројекат „Испричај ми причу“ заједно реализују „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и Удружење „АМФИТЕАТАРНС“.

Све информације можете пронаћи овде

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.