Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

31/07/2019
Шетње кроз наслеђе: Трећа и последња тура кроз Музеј зеца
31/07/2019

Трећа, и последња посета Музеју зеца, које се реализују у оквиру пројекта „Шетње кроз наслеђе“, биће организована у суботу, 3. августа од 17 до 19 часова у Петроварадину (Косте Нађа 30). Улаз је бесплатан.

Зец, кроз колекцију која броји више од 2000 предмета и уметнина Николе Џафа и других уметника који су се пронашли у овој теми, говори о уметности, екологији, друштву, активизму, као и манама и болестима данашњег времена.

Како су изгледале протекле две Шетње кроз Музеј зеца и шта о овом музеју кажу његов идејни творац, Никола Џафо и кустос шетњи кроз Музеј зеца, Жељко Груловић, погледајте у видеу.

Зашто не би требало пропустити прилику за посету Музеју зеца?

Осим занимљиве колекције за посетиоце је организована и дегустација „зечијих колачића и зечијег вина“.

Све три шетње кроз овај аутентичан Музеј део су пројекта „Шетње кроз наслеђе“ којим „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, у духу припрема за годину титуле, настоји да открије и представи другачије приче о Новом Саду и његовом културном наслеђу, из угла личних архива, сећања и доживљаја Новосађана.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.