Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

17/04/2019
Шта бисте променили у Европи? – дебатујте на ову тему у петак на Тргу слободе
17/04/2019

У оквиру пројекта „S.P.A.C.E. – Street Participation for Active Citizenship in Europe“, Фондација „Нови Сад 2021“ покреће дебату на коју позива грађане да се укључе и кажу шта би променили у Европи.

Дебата ће се одржати у петак, 19. априла од 17 до 19 сати на Тргу слободе. Овај пројекат Фондација реализује у партнерству са Градском управом за културу Новог Сада.

Питање које ће тим Фондације „Нови Сад 2021“ поставити грађанима биће: Шта бисте променили у Европи?
Основни циљеви пројекта S.P.A.C.E. су креирање простора за изражавање мишљења, покретање дебате о будућности Европе, подизање капацитета локалних власти и организација цивилног друштва као и креирање могућности да се глас грађана чује на европском нивоу.

Такође, пројекат подразумева спровођење специфичне методологије грађанске партиципације у изражавању мишљења о важним друштвеним темама у европском контексту, доноси дебату на улицу, међу грађане, како би олакшао процес укључивања грађана у доношење демократских одлука.

Пројекат је почео са реализацијом у априлу 2018. године, и до сада је одржана прва локална активност на тему: Какав значај Европа има за тебе.
Пројекат се реализује у 10 земаља: Италији, Естонији, Румунији, Аустрији, Босни и Херцеговини, Грчкој, Словенији, Хрватској, Француској и Србији.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.