Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Home Page

[three_fifth]

Poziv za volontere

>Kако би се Нови Сад представио као најбољи кандидат који заслужује да буде Европска престоница културе 2020. године. Први програм у низу је Мој крај. Циљ овог програма је партиципативност, односно, укључивање грађана у процес припеме кандидатуре нашег града и обавештавање јавности и локалног становништва о значају кандидатуре. За време трајања програма (27. августа – 17. септембра), на различитим локацијама на територији Новог Сада, биће постављене табле на којима ће грађани моћи да напишу шта желе да промене у свом крају.

Овим путем позивамо све који су заинтересовани да буду део волонтерског тима. На тај начин, кроз волонтирање учествујете у испуњењу једног од главних критеријума неопходног за добијање титуле Европске престонице културе- активно учешће грађана у реализацији пројеката, али и у популаризацији културе и стварању нове културне публике.

ОПИС ПОСЛОВА:

  1. Припрема и реализација програма на локацијама
  2. Дежурства на локацијама на којима се налазе табле
  3. Информисање грађана
  4. Разни послови техничке природе

БЕНЕФИТИ КОЈЕ ОСТВАРУЈУ ВОЛОНТЕРИ:

  1. Улазнице за све програме Културног центра до краја године (биоскоп, позориште, концерти).
  2. Препорука Културног центра Новог Сада.

Уколико желите да се прикључите нашем волонтерском тиму молимо вас да следеће податке пошаљете на volontiram@kcns.org.rs  и да у наслов поруке ставите пријава за Мој крај.

  • Име и презиме
  • Контакт имејл адреса и телефон
  • Чиме се бавиш, шта волиш?
  • Зашто желиш да нам се прикључиш?

Пријаве слати најкасније до 18. августа 2013. године, а кандидати ће бити позвани на интервју.

[/three_fifth]

 

Контактирајте нас!

[two_fifth_last][contact-form-7 id=“101″ title=“Контакт“]

 

Документи за преузимање:

 

Анкетни формулар НС ЕПК .DOC

Молимо Вас да испуњени формулар пошаљете или доставите до 1. септембра 2013. године на адресу: Културни центар Новог Сада, Католичка порта 5, 21 000 Нови Сад или имејл predlog@novisad2020.rs. За све додатне информације молимо Вас да се обратите на број телефона 021/528-972 или имејл адресу predlog@novisad2020.rs.

Критеријуми за оцену пријаве НС ЕПК

Упитник за Културно лето на Штранду

[/two_fifth_last]

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.