Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

25/07/2018
Tamburitza Street Battle Vol.2
25/07/2018

Друго издање Tamburitza Street Battle биће реализовано у склопу манифестације „Осјечке љетне ноћи”, у петак 27. јула 2018.

Tamburitza Street Battle несвакидашњи је музички догађај конципиран као својеврсна улична битка тамбураша, и то осјечког Тамбурашког састава „Osječki band“ и новосадског Тамбурашког оркестра „Романца“. Идеја догађаја је да се кроз „street battle“ концепт, позајмљен из хип хоп и реп музике, оживи урбано лице тамбурашке музике, наслеђа градова Осијека и Новог Сада.

Музичари ће снаге одмерити на неколико популарних локација у Осијеку, па ће тако препознатљиве тамбурашке мелодије испунити потез од висећег пешачког моста, Променаду до статуе Picassа, простор код бившег ресторана „Бијела лађа”, одакле ће се ово расположење пренети на Трг Анте Старчевића.

Овај пројекат део је програма „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и у Осијеку ће доживети друго издање, након јануарске премијере у Новом Саду приликом Дочека 7526. године. Пројекат реализују Град Осијек и Туристичка заједница града Осијека у сарадњи са Фондацијом „Нови Сад 2021“.

 

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.