Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

02/07/2017
У знаку младих и 2021. године
02/07/2017

Јединствени Симфонијски оркестар Нови Сад 2021, формиран у част кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, представиће се поново Новосађанима али и младима из целог света који ће се, у сусрет Егзиту, окупити на Регионалном сајму омладинског туризма – YOUTH FAIR.

Овај пут Симфонијски оркестар Нови Сад 2021, који чини више од 60 врхунских новосадских музичара, наступиће као камерни оркестар сасатављен од 21 члана који у просеку имају приближно 21 годину како би и на тај начин симболично подржали YOUTH FAIR. Симболичан је, иначе, и почетак концерта најављен за 3. јул, на Тргу слободе –  у 21.00 час.

Предстојећи Регионални сајам омладинског туризма – YOUTH FAIR одржава се у Новом Саду шесту годину заредом. Ове године одржава се 3. и 4. јула, на Тргу слободе и у Католичкој порти, где ће у оквиру Артекомаркета бити представљени дизајнери из читавог региона. Кроз промоцију најатрактивнијих омладинских дестинација у овом делу Европе, циљ сајма YOUTH FAIR је да се кроз заједничку регионалну иницијативу Балкан позиционира као једна од најатрактивнијих дестинација за младе на свету. Сајам прати и GET EXITed, као музички део фестивала који ће окупити позната музичка имена са циљем да забави све посетиоце сајма.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.