Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

24/05/2019
Уметник у гостима: изложба Александре Сашке Груден у понедељак у Галерији СУЛУВ
24/05/2019

Изложба „Узорци простора и времена“, уметнице из Љубљане, Александре Сашке Груден, биће отворена у понедељак, 27. маја у 20 часова у Галерији СУЛУВ. Њена резиденција се реализује у оквиру пројекта „Art Body Art“ чији је предлагач СУЛУВ, и који се налази у Апликационој књизи а који Фондација „Нови Сад 2021“ суфинансира.

На изложби, ауторка ће представити свој најновији рад, који је настао током боравка у Новом Саду. У свом раду, она се надовезује на дати простор и тражи исходиште на местима која је инспиришу контактом између прошлости и садашњости, између традиције и модерности, стварајући образац или „patchwork“ различитих мотива. Разноврсни простори инспирисали су је да моделе бележи као фотографске импресије и повеже их са видео радом који представља на изложби.
Александра Сашка Груден, након што је завршила студије на Факултету за образовање у Марибору, дипломирала је вајарство на Академији ликовних уметности и дизајна. Од 2006. године ради као независни културни радник. Своје радове представља на самосталним и групним изложбама у земљи и иностранству. Поред тога, ради у различитим областима уметности, као што су скулптура, инсталација, видео, фотографија и перформанс, те је активно укључена у педагошки, кустоски рад и ликовну критику.
Циљ програма „Уметник у гостима“ (Plants AiR) Фондације „Нови Сад 2021“ је интернационализација локалне уметничке сцене, едукација и умрежавање локалних уметника са иностраним уметницима и организацијама. Кроз овај програм Фондација подржава новосадске уметнике да реализују одлазеће резиденције, али омогућава и страним уметницима да дођу у Нови Сад и да кроз рад са локалним уметницима размене искуства и знања.

 

 

 

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.