Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

17/01/2017
Управни одбор Фондације „Нови Сад 2021 Европска престоница културе“ – стручност и искуство
17/01/2017

Одборници Скупштине Града Новог Сада на последњој седници у прошлој години донели су одлуку о именовању чланова Управног одбораФондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“.

 

Како је предвиђено скупштинским актом, рад чланова УО Фондације неће бити формалан, већ ће имати конкретна, јасна и врло функционална и важна овлашћења. Као један од најважнијих задатака наводи се да је УО Фондације дужан да управља радом у складу са препорукама Панела независних стручњака Европске комисије и примерима позитивне праксе. Управни одбор Фондације ће, између осталог, усвајати и стратешке планове, на предлог директора доносити годишњи план рада и извештај о раду Фондације, одлучивати о начину коришћења средстава Фондације, образовати радна стручна тела и комисије.

Приликом избора чланова Одбора, основни и главни критеријуми били су стручност, искуство у реализацији интернационалних пројеката и препоруке Панела Европске комисије. Стога за чланове УО Фондације изабрано је пет стручњака у различитим областима од значаја за реализацију пројекта, четири доктора наука и један магистар.

Председница Управног одбора Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ је др Тијана Палковљевић Бугарскиисторичарка уметности, директорка Галерије Матице српске и дугогодишњи културни посленик у Новом Саду, са искуством у припреми и реализацији више међународних културних пројеката. Главно „поље“ њеног деловања биће питања конципирања уметничког програма и израде уметничке визије.

Члан УО Фондације проф. др Момчило Бајац професор комуникологије, има вишедеценијско искуство рада у високом образовању и дугогодишњу праксу на пројекту „Нови Сад Европска престоница културе“. Професор Бајац ће бити задужен за евалуацију и израду листе индикатора успешности пројекта „Нови Сад 2021“.

Проф. др Игор Стаменковић, дипломирани географ-туризмолог, биће ангажован на изради стратегије максимизирања туристичког ефекта пројекта „Нови Сад 2021“ и сарадњи са локалном, регионалном и националном туристичком организацијом.

Још један члан УО Фондације са докторском титулом је Дарко Полић, доктор архитектуре и стручњак за урбано планирање. Он ће бити задужен за мониторинг инфраструктурних пројеката који ће се реализовати у оквиру пројекта „Нови Сад 2021“.

Пети члан УО Фондације је Данијела МирковАркула, CFA, MBA, носилац престижне CFA лиценце из области инвестиционог менаџмента и магистар маркетинга са вишегодишњим искуством рада у области финансијског и инвестиционог консталтинга за међународне компаније. Њен задатак у УО Фондације су питања финансирања, фандрејзинга и финансијског планирања.

Чланови Управног одбора Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ заједно са директором Фондације, Немањом Миленковићем, у наредних пет година одиграће кључну улогу у руковођењу и планирању пројекта „Нови Сад Европска престоница културе 2021″.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.