Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

03/06/2019
Вече барока у Еђшегу
03/06/2019

Амерички барокни виолончелиста Андре Лорен О’Нил одржаће концерт 4. јуна у културној станици Еђшег, са почетком у 20 часова. Улаз је слободан. 

Андре, који је већ више пута одушевио Новосађане својим талентом и широким музичким опусом, сутра ће на виолончелу извести дела истакнутих композитора Габријелија и Баха.

Андре редовно наступа са светски познатим ансамблима, стални је члан „New Trinity Baroque“ барокног ансамбла у Атланти, активно се бави компоновањем, а критичари су за њега рекли да је музичар ког карактерише „снажно и уверљиво схватања барокног стила, чије су технике лаке, док његове изведбе имају сјајан, звонки тон“.

О’Нил свира на оригиналном виолончелу енглеског градитеља Џона Морисона из 1800. године, а користи копију барокног гудала урађеног по моделу енглеског гудала из 1700. године.

Такође неуморно ради на едукацији младе генерације. Држао је мастеркласове и барокне интерпретације на универзитетима Колумбија и Алабами, као и музичком конзерваторијуму Бруклин-Квинс  у држави Њујорк.

Концерт организује Војвођанско удружење за рану музику и Дани барокне музике у Новом Саду у сарадњи са Београдским фестивалом ране музике.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.