Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

09/10/2019
Програмери за Новосађане: Четири пројекта за културу
09/10/2019

Онлајн волонтерска књижица, календар догађаја за културну станицу Свилара, веб-сајт за Ново културно насеље, веб-сајт за Градску библиотеку у Новом Саду пројекти су изабрани и реализовани у оквиру програма „Програмери за Новосађане“.

Тај друштвено одговорни пројекат Vega IT компанија организовала је по трећи пут, како би израдом софтверских решења побољшала квалитет живота у Новом Саду.
Сва удружења, невладине организације и појединци који су имали некомерцијалне идеје да путем апликације, сајта или програма помогну развоју заједнице пријављивали су своје предлоге које су грађани оцењивали својим гласовима на фејсбук страници компаније.

Најбоље пласиране идеје уз неколико идеја подржаних од саме компаније реализоване су на Хакатону прошлог викенда који је свечано отворен у петак 4. октобра у 18 часова и трајао је непрекидно 48 сати до свечаног затварања у недељу 6. октобра у 19. часова када су представљени резултати.

На Хакатону је више од 100 учесника радило 48 сати на 11 пројеката. Заједно са Vega IT на реализацији пројеката је радило још 4 IT компанија и 4 дизајнерских агенција које су подржале пројекат „Програмери за Новосађане“ са све са једним циљем да побољшају заједницу у којој живимо.

Резултати конкурса се могу видети на следећем линку.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.