Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

01/07/2017
Водени холограм – спектакл у Дунавском парку
01/07/2017

Видео пројекција на воденом платну, по први пут у Србији, биће представљена Новосађанима и свима онима који се 4. јула затекну у Новом Саду. Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и Егзит фестивал вам представљају филмску пројекцију, на до сада невиђен начин. Будите у Дунавском парку, тачно у 21.21ч и сазнајте о чему се ради!

У току омладинског сајма „Youth Fair“ чији ће програм красити улице Новог Сада 3. и 4. јула, а само дан пред почетак Егзит фестивала, у Дунавском парку биће прави водени спектакл.

На раскрсници путева који воде до Дунава, а којима Новосађани увек радо шетају, тог дана спојиће се модерна уметност са природом и њеним најзначајнијим елементима – водом и ваздухом!

У питању је платформа која испумпава воду у вис, правећи водено платно. На платно се емитује 3D холограмска пројекција, па се овај догађај претвара у „биоскоп на води“.

Идеја организатора јесте да се у Дунавском парку, као свакодневној породичној оази, окупе пријатељи, породица, најмлађи и најстарији суграђани као и љубитељи уметности.

Ова изведба, само је најава Фестивала светслости- једног од најзначајнијих пројеката Фондације „Нови Сад 2021“ који је осмишљен са идејом комбиновања савремених техничко-технолошких решења, са уметничким изразом. Тим поводом, 4. јула у 21:21 час у Дунавском парку биће реализован први део пројекта како би до 2021. године подигли људске и технолошке капацитете и реализовали главни део пројекта креирањем виртуелног моста Франц Јозеф на Дунаву који је срушен током Другог светског рата.

Период када Нови Сад показује да је мека разноврсности, културе, модерног стваралаштва, омладинског активизма, музике и фестивала, је време када позивамо све грађане да изађу на улицу, испрате дешавања и поносно прошетају својим градом.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.