Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

09/10/2017
Vodič za kulturnu prestonicu 2021 – specijalno izdanje magazina “Hello“ travel Novi Sad
09/10/2017

Vodič za kulturnu prestonicu 2021 – specijalno izdanje magazina

“Hello“ travel Novi Sad

 

 U subotu 7. oktobra 2017. u okviru sajma turizma Lorist u Novom Sadu, na veliko zadovoljstvo Fondacije Novi Sad 2021, promovisano je specijalno izdanje magazina “Hello“ Travel Novi Sad – Your personal luxury guide to the European Capital of Culture 2021.

Na 188 strana turističkog vodiča, opremljenog sjajnim fotografijama i sa puno interesantnih tekstova, pominju se ličnosti koje su ostavile traga u istoriji Novog Sada, posebno kada je reč o kulturi, turističke atrakcije, kulturne i istorijske znamenitosti i skrivena mesta koja se mogu posetiti, kako u Gradu tako i okolini. Dosta prostora posvećeno je i poznatim Novosađanima, a posebno interesantan tekst je o legendarnom fotografu Borivoju Mirosavljeviću, koji je i govorio na promociji ovog časopisa. Mirosavljević je hodajuća enciklopedija novosadskih zbivanja, svedok i rizničar trenutaka koji su značajni za Novi Sad. Direktor turističke organizacije Novog Sada, Branislav Knežević, obrazlažući podršku TONS-a ovom izdanju, istakao je da im je namera bila da turisti raspolažu dobrim informacijama i savetima, kako bi mogli što kvalitetnije da isplaniraju svoj boravak u Novom Sadu i obiđu što više atraktivnih lokacija. U narednih mesec dana vodič kroz kulturnu prestonicu naći će se u svakoj hotelskoj sobi u gradu i biće dostupan turistima koji dolaze brodovima.

U magazinu je ispisana i kratka istorija roka Novog Sada, pominju se pozorišta i zvezde novosadske scene, muzeji, galerije i najlepše izložene slike koje se mogu videti. Prostora se našlo i za opis gastronomske ponude sa nekoliko recepata tipičnih novosadskih jela. Apostrofirajući da je Novi Sad Grad manifestacija, uređen je i sjajan vodič za muzičko-scenske događaje kojima se svi ponosimo, sa slikovitom pričom o nastanku i razvoju Exit festivala koji je postavljajući trendove uticao na pojavu i razvoj drugih značajnih događaja i kreirao imidž Novog Sada kao regionalne prestonice manifestacija.

Fondacija Novi Sad 2021 EPK ponosna je što je stečena titula bila inspiracija i povod za kvalitetan promotivni materijal koji podiže turističke kapacitete i doprinosi izgradnji imidža našeg Grada.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.