Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

20/04/2018
Позив за волонтирање на међународној конференцији „Неутрално“
20/04/2018

Фондација ,,Нови Сад 2021 – Европска престоница културе’’ и Новосадски волонтерски сервис позивају све заинтересоване да се пријаве на волонтерске позиције током конференције „НЕУТРАЛНО“, међународне платформе за дијалог о новим културним просторима, која ће се одржати 9. и 10. маја 2018. године, у Студију ,,М’’ у Новом Саду.

Конференција је посвећена представљању различитих модела одрживости и развоја културних простора у Европи и региону, и намењена је свим проактивним појединцима из домена уметности, културе, креативних индустрија и друштвеног активизма. Волонтери ће бити подршка реализацији Конференције у више елемената:

– Регистрација учесника

– Припрема простора

– Прављење беџева

– Подршка у press room-у

и друге логистичке активности које ће прецизније бити дефинисане на припремном састанку.  Од волонтера се очекује осмех и добро расположење.

Волонтери добијају могућност да сазнају нешто више о питањима и темама које су предмет дијалога, да стекну искуство у организовању догађаја и да упознају сјајне нове људе.

Уколико сте заинтересовани за вишедневни волонтерски ангажман и једно ново искуство, молимо вас да попуните онлајн пријаву путем следећег линка.

За сва додатна питања можете се обратити путем имејла office@nvs.rs.

Конференција се реализује уз подршку Гете института у Србији Амбасаде Шведске у БеоградуАустријског културног форума и Француског института у Србији.

Међународна конференција „Неутрално“ део је прославе Дана победе који се традиционално обележава у Новом Саду 9. маја кроз манифестацију Ритам Европе у организацији Студентског културног центра. Ове године додатно прослављамо  и прославу титуле Најбољег европског великог фестивала коју је коју је Егзит фестивал недавно освојио по други пут у овој деценији.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.