Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

03/01/2024
За Дочек у Новом Саду још није крај: Више од 50 сати програма 13. јануара
03/01/2024

Након аутентичне уметничке прославе Нове године која је привукла готово 30 хиљада посетилаца, чиме је новосадски Дочек већ 31. децембра потврдио зашто је јединствен у Србији, следи 13. јануар који подразумева – готово 50 сати програма, више од 150 извођача, највеће богатство музичких жанрова, више од 40 локација широм града.

Дочек 31. децембра у Новом Саду:

Док су три концерта већ распродата, за наступе једне од најбољих харфисткиња света, Кетрин Финч у свечаној Сали Градске куће, електро-поп четворку из Ливерпула Ladytron у Позоришту младих и музику из највећих филмских остварења, коју ће извести Новосадски Биг бенд уз госте у Српском народном позоришту, улазница је остало још врло мало.

Већ седму годину заредом, Дочек ће посетиоце у само у једној вечери, спровести кроз читав град, нудећи јединствену комбинацију музичких праваца и извођача, али и локација.

Од португалске фадо диве Жисел Жоао у Синагоги, британско-бахреинског састава Flamingods у Културном центру Новог Сада, реномираног симфонијског оркестра Републике Српске, уз бањалучки бенд СОПОТ и специјалног госта балканску соул звезду Марка Луиса у Српском народном позоришту, преко турског музичког триа Islandman у Радничком дому, носиоца престижних музичких награди Ришара Галијана у Градској концертној дворани, представника алтернативне сцене Канда, Коџа и Небојша у сали НИС-а, европске и домаће електро комбинације ди-џеја Метјуа Џонсона, Runy-ја и 2MUCH у СКЦНС Фабрика и представника младе сцене Zhiva, Кени није мртав, КОИКОИ, Rouzi и Јоwам у Производњи све до традиције коју на Дочек доносе Браћа Теофиловић, Академски хор Collegium Musicum, Неда Николић трио уз гошћу Данијелу Веселиновић, у културним станицама у околини Новог Сада, али и други извођачи.

Улазнице за Дочек 13. јануара могу се пронаћи на свим продајним местима Гигстиx-а и онлајн на сајту. Партнери Дочека су Ерсте банка, ИДЕА, Birra Moretti, компанија НИС и ДДОР осигурање.

Све информације о Дочеку можете пронаћи на сајту docekns.rs.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.