Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

20/12/2023
За само недељу дана продато 30 одсто улазница за новосадски Дочек 13. јануара
20/12/2023

Новосадски Дочек је, по свему судећи и ове године изазвао велико интересовање и поставио нове стандарде у јединственом комбиновању најразличитијих музичких жанрова на више од 40 локација у граду и његовој околини.

Томе у прилог говори већ 30% продатих улазница за 13. јануар за само недељу дана, а међу њима и распродате улазнице по промотивној цени за виртуозе на харфи и хармоници Кетрин Финч и Ришара Галијана, као и музику из највећих филмских класика у извођењу новосадског Биг бенда.

Аутентични турски електро трио Islandman и пост-пунк четворка из Ливерпула Ladytron, придружују се већ најављеним, престижним именима са берлинске, лондонске, португалске и француске сцене односно електро звезди Метју Џонсону, алтернативном рок бенду Flamingods, фадо диви Жисел Жоао и једном од најбољих а цапела састава A Fileta.

Јединственост Дочека је и представљање велика регионалних имена на другачији начин. Влатко Стефановски у новоотвореној културној станици на Телепу, гостовање Марка Луиса и бенда Сопот са симфонијским оркестром Народног позоришта Републике Српске на сцени „Пера Добриновић“ у Српском народном позоришту.

Млада сцена Србије, која доноси нови звук и трендове у обновљени простор новосадског Дистрикта – КОИКОИ, Кени није мртав, Јоwам, Zhiva, Роузи придружују се већ препознатљивим именима домаће електронске сцене Марку Настићу, Runy и 2MUCH, као и већ реномираним српским извођачима. Од џез диве Лене Ковачевић у Културној станици Буковац, омиљеног поп певач свих генерација Жељка Васића у Културној станици Еђшег, популарне поп-рок групе Неверне бебе у Културној станици Степановићеву до представника алтернативног звука Канда, Коџа и Небојша unplugged у сали НИС.

У духу Српске нове године, негујући традицију, браћа Теофиловић представиће се публици у Културној станици Ковиљ, Неда Николић Трио уз гошћу Данијелу Веселиновић Културној станици Барка, а један од најеминентнијих хорова у Србији Collegium Musicum у Културној станици Руменка.

Дочек 31. децембра – Музичко-визуелни спектакл у Подграђу

Новосадски Дочек ће 31. децембра окупити регионалне и европске музичке звезде, па ће тако публика слушати млади бенд чији су концерти сви распродати Буч Кесиди, потом добитнике МТВ награде и чувеног хрватског Порина Елементал, као и легенде рока на овим просторима Партибрејкерс. На Дочек стижу и овогодишњи добитници најпрестижније регионалне музичке награде Милан Младеновић, Љубичице, најактуелнији регионални трибјут бенд из Србије ABBA RING, париски продуцент и ДЈ Франк Роџер, као и један од пионира електронске музике ДЈ Дејан Милићевић.

И ове године све присутне у Подграђу очекује треће издање Тесла светлосне галерије која ће 31. децембра кроз игру светла и звука, интерактивне аудио-визуелне уметничке инсталације, створити потпуно нови амбијент барокног драгуља Новог Сада, Петроварадинске тврђаве и Подграђа. Уметнички радови ће бити постављени у Подграђу, тунелу, код Сата, затим у парку на Тврђави и у Планетаријуму. Улазнице за Дочек 13. јануара могу се пронаћи на свим продајним местима Гигстиx-а и онлајн на сајту  gigstix.com, док су сви програми на Дочеку 31. децембра бесплатни.

Партнери Дочека су Идеа, Birra Moretti, компанија НИС и ДДОР осигурање. Све информације о Дочеку можете пронаћи на сајту docekns.rs

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.