Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

09/02/2016
Захвалница градоначелника Ларисе
09/02/2016

Тим Нови Сад 2021 добио је јуче захвалницу од градоначелника грчког града Лариса, господина Апостолоса Калогианиса, за подршку коју је дао кандидатури Ларисе за титулу Европске престонице културе 2021. Он је нагласио да је подршка Новог Сада веома значајна за његов град у процесу кандидатуре, с обзиром да ће заседање панела на коме се одлучује о томе који грачки градови иду у финалну фазу за освајање титуле, бити одржано 24.02. ове године.

Да подсетимо да је директор пројекта Лариса 2021, Георге Сарлис, учествовао на коференцији подршке кандидатури Новог Сада за титулу ЕПК у септембру прошле године, што је за нас у том тренутку било веома значајно. Све бивше, актуелне и будуће престонице културе, као и кандидати за ову престижну титулу, чине једну велику породицу у којој су међусобна подршка, помоћ и сарадња, као и стечена пријатељства, највећа тековина овог пројекта. Само повезивањем, умрежавањем и заједничким пројектима, грађани ових градова и Европе у целини, могу да унапреде своје животе не само у културном већ и у социјалном и економском погледу. Титулом ЕПК добијамо шансу и добар повод да максималним ангажовањем, добром вољом и позитивном енергијом учинимо нешто за себе и за наш Нови Сад.

novisad3
Вања Вученовић, Георге Сарлис и Момчило Бајац

Можем само искрено да се надамо да ће исход панела за Ларису бити позитиван и да ћемо наставити сарадњу са овим градом до коначног освајања титуле, што ћемо знати до краја ове године.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.