Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

27/09/2018
Затварање Калеидоскопа уз уметност и светлосни спектакл
27/09/2018

Затварање Калеидоскопа културе у Новом Саду биће одржано у суботу, 29. септембра, симболично у 20:21 сат, испред Чешког магацина, у непосредној близини „Кинеске – омладинско креативног полиса“, где је све и почело пре пет недеља.

На затварању ће наступити позната џез и поп певачица Лена Ковачевић чији је актуелни сингл „Cafe“ тренутно један од хитова који обара рекорде слушаности.

Програм затварања употпуниће новосадска уметничка група „Alice in WonderBand“. Техником коришћења тела као инструмента, Марко Дињашки и Ана Врбашки кроз свој несвакидашњи перформанс одушевиће публику како гласом тако и сценским покретом који је свакако јединствен код нас.

Новосађани који буду посетили затварање имаће прилику да чују и гудачки квартет оркестра „Камерата Академика“ који ће извести композицију „Pannonia Boundless” Александре Вребалов. Ова композиција компонована је за Кронос Квартет 1997. године, а дело је коришћено и у филму „Soupirs d’ ame“ канадске редитељке Хелен Дојл у балету „Мали принц“. Шест минута виртуозности која се базира на мотивима ромске музике, извешће Ерне Шван (виолина), Ана Клем Аксентијевић (виола), Владимир Ћуковић (виолина) и Марко Милетић (виолончело).

За љубитеље „тврђег” звука, током 6 минута „Ultraphunk“ употпуниће овај мултимедијални догађај електронском музиком чија је основа јак ритам зачињен мелодичним бас линијама и заразним мелодијама синтисајзера.

Лето културе у облику Калеидоскопа у Новом Саду на корак је од завршног догађаја – динамично затварање Калеидоскопа културе на прави начин ће приказати различитост и разноликост овог града, као и дело културе заједништва будуће Европске престонице културе.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.