Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

13/03/2020
Завршен конкурс „Нова места – Миркогрантинг“: 13 пројеката за уређење околине
13/03/2020

Завршен је други по реду конкурс за уређење малих јавних површина „Нова места – Микрогрантинг“ у оквиру ког је ове године изабрано 13 пројеката, што је за два пројекта више у односу на прошлу, прву годину реализације тог конкурса.

Слика 1. Део пројекта за простор на Лиману 4

Делови града и локације које ће се уредити и добити нове садржаје су различитији: Лиман 1, дворишта на Булевару ослобођења и Београдском Кеју, Рибарско острво, Лиман 3, Детелинара, Ново насеље, Адице, Петроварадин, Лиман 4, Клиса, Руменка.

Слика 2. Део пројекта за двориште на Булевару ослобођења

Удружења чији су пројекти одабрани на конкурсу су: Удружење грађана „Институт за омладинске политике“, Стамбене заједнице на Детелинари и Кеју, Савез студената Универзитета у Новом Саду, Еколошко удружење „ЗЕЛЕНИ САД“, Центар за мултидисциплинарна истраживања, Удружење грађана „Мој атар“, Удружење грађана „Нови Сад 1748“, Удружење грађана „Центар за неговање традиције – Равничар“, Новосадски бициклистички клуб „Invictabike“, Европски омладински центар Војводине, Пројектаријум НС, ФК „Јединство“ Руменка.

Слика 3. Део пројекта за простор на Новом насељу

Подсећамо, максимална одобрена финансијска средства за изабране пројекте износе 450.000,00 динара. Опредељена средства за реализацију овогодишњег Микрогрантинг конкурса износе 6 милиона динара.

Одлука о расподели средстава за јавни конкурс „Нова места – Микрогрантинг“ за 2020. годину. 

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.