Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
конкурс дочек

Објављено:

23/11/2021
Завршен конкурс за учешће у програмском луку „Дочек”: Одобрене 23 пријаве
23/11/2021

У оквиру јавног позива за финансирање реализације уметничких програма у просторима независног културног стваралаштва у оквиру програмског лука „Дочек”одобрене су 23 пријаве.

Циљ овог јавног позива је била подршка извођачима, афирмисаним и маргинализованим уметничким групама, односно групама маргинализованих појединаца, а намењен је програмима који ће бити реализовани у оквиру свечаног отварања године културне престонице, у току програмског лука „Дочек”.

Резултати конкурса:

Редни број  Подносилац пријаве Назив пројекта
1. Дечији културни центар Нови Сад Диско вече поп хора „Радио”
2. Душан Шујић ПР Угоститељска радња ДИЈЕГО 21 Нови Сад Дочек у Диегу
3. Удружење грађана Наш здрав град Поподне старе српске музике из војвођанских крајева
4. Удружење стваралаца алтернативне сцене „Таурус” Владимир Ивковић All Night Long
5. Културни центар ЛАБ Там / Зицер
6. Миле Вукићевић ПР угоститељска радња Довиђења Кезз
7. Клин Новогодишња Клиника
8. Кафе Перо ДОО Нови Сад „Распевани глумци”
9. Никола Пејовић ПР делатности ресторана и покретних угоститељских објеката Мали Пуб Нови Сад DJ Iron x DJ Goce – Сви у диско
10. Кафе галерија Фрида Кало Фрида у огледалима будућности
11. Bulevar Books DOO Stray dogg
12. Герила НС ДОО Нови Сад Концерт музичке групе Lost Propeleros
13. Zenit Books д.о.о. Soundpainting – Gipsy Groove
14. Милица Протић ПР УР THE PUB NS Rock & Roll Saved my Soul
15. Удружење грађана Графичка мрежа Новогодишњи графички кутак
16. Камила клуб Абсолут Концерт групе Монохром, Дочек
17. Угоститељска радња Кажте Дочек 2022
18. Удружење „Амајлија” АМАЈЛИЈА концерт
19. London Family д.о.о. EX-YU CLASH
20. Соколски-културни центар „Соколски дом” Дочек у Дому културе!
21. Креативна радионица Бункер Мрље
22. Ненад Пејовић ПР Угоститељска радња Лазино теле, Нови Сад Дочек српске Нове године
23. Удружење Осмоза Етон Рекордс

Право учешћа на конкурсу имали су регистровани угоститељски објекти, удружења и друге организације који обављају делатност из области културе и уметничког стваралаштва, са територије града Новог Сада, у чијим просторима се обично реализују културно-уметнички програми како независне сцене, тако и афирмисаних уметника, и који поред тога делују у циљу подршке маргинализованих уметничких група и појединаца.

„Дочек” је један од легатских и највећих пројеката Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”. Ради се о јединственој прослави две Нове године, која обухвата два рачунања времена, два писма, две уметности, два програмска концепта и два отварања године титуле Европске престонице културе. „Дочек” слави интеркултуралност Новог Сада кроз бројне програме широм града 31. децембра и 13. јануара.

Овога пута, 13. јануар представља и почетак године титуле Европске престонице културе, када ће бити одржана свечана церемонија отварања. Бројни догађаји широм града, на више од 20 локација, у затвореним просторима, уз неколико стотина европских и домаћих уметника који учествују у програму „Дочека”, не само да доприносе развоју културне сцене у Новом Саду, него активирају и неочекиване просторе и стављају их у службу културе.

Одлука о реализацији уметничких програма у оквиру програмског лука „Дочек“

Тагови:

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.