Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

03/06/2019
Змајеве дечје игре у оквиру платформе „Будућност Европе“
03/06/2019

Традиционалне 62. Змајеве дечје игре почињу данас и трајаће до 9. јуна, а ове године оне су део програмске платформе „Будућност Европе“.

Змајеве дечје игре обухватиће 110 едукативних, уметничких и забавних програма за децу, који ће бити организовани на 30 локација у Новом Саду и околним местима, међу којима је и културна станица Еђшег, где ће 6. и 7. јуна најмлађи Новосађани имати прилике да уживају на ликовним радионицама „Илуструјем…..књигу“ , која ће оба дана почети у 10 сати.

Већ данас, поводом отварања 62. Змајевих дечјих игара од 17.30 биће организовани разговори о двема књигама „Два и по века српске књижевности за децу“ и „(Пре)обликовање детињства“ које је написала Зорана Опачић, добитница Награде Змајевих дечијих игара за допринос популарисању књижевности за децу.

Након тога, у 19 часова биће отворена изложба „Ретро 40“ на којој ће посетиоци имати прилике да виде илустрацију књига за децу. Културна станица Еђшег биће место и промоције нових издања за децу „Двадесет дечијих песама“ и „Вуче вуче бубо лења“, што ће бити одржано 4. јуна са почетком у 12 часова.

Платформа „Будућност Европе“ обухвата и изложбе, фестивале, концерте, позоришне представе и бројне друге активности. У фокусу су деца и млади, који имају прилике да пронађу културне садржаје сходно својим интересовањима, али и да се укључе у креирање нових, другачијих културних садржаја, да уче о европским вредностима и покажу на који начин могу да допринесу креирању аутентичне културне слике града. У „Будућност Европе“ укључено је више од 40 домаћих и страних организација и културних установа. Програми ће трајати до 7. јуна, а детаљне информације можете пронаћи на адреси: https://bit.ly/2JlW9MY.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.