Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
на лепом плавом Дунаву

Објављено:

07/07/2021
Промотивни летњи концерти „На лепом плавом Дунаву”
07/07/2021

У светлу најаве програмског лука Дунавско море, који ће бити одржан у склопу прославе титуле Новог Сада као Европске престонице културе, од 22. јула до 21. августа 2022. године, у наредних десет недеља у Новом Саду биће одржана серија концерта „На лепом плавом Дунаву”.

Концерти ће бити организовани на катамарану који ће сваког четвртка поподне полазити са Каменичке аде, а у изведби удружења Живот као инспирација. Сви љубитељи музике и Дунава за концерте се могу пријавити путем Фејсбук странице Породица авантура. Предвиђено је да катамаран плови близу обале како би у наступима могли да уживају и људи на плажама, као и шетачи.

Серија концерата биће отворена овог четвртка, 8. јула наступом двојца TAKE TWO, који чине Вук Петровић на саксофону и Лука Петровић на клавиру.

Двадесетогодишњи Лука Петровић, студент Академије уметности у Новом Саду, добитник је бројних републичких и интернационалних награда и поред плодне концертне активности врло интезивно се бави камерном музиком и упознавањем вокалне уметности кроз сарадњу са више оперских певача. Заједно са братом Вуком, учеником Средње музичке школе „Исидор Бајић”, део је ансамбла ТАКЕ ТWО који изводи програме класичне и евергрин музике, као и џез минијатура.

Комплетна најава наредних концерата у оквиру летњег фестивала „На лепом плавом Дунаву” биће доступна на сајту Породица авантура.

 

Фото: Јелена Ивановић

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.