Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

07/11/2016
43 милиона динара за уређење Кампуса
07/11/2016

Управа за капитална улагања Војводине обезбедила је средства за уређење саобраћајница у оквиру Кампуса Универзитета у Новом Саду.

 

novosadski-kampus

 

После дужег низа година ово ће бити прво уређење студентског кампуса, а предвиђено је да се реконструишу све саобраћајне површине. Покрајина у овом пројекту учествује са половином неопходних средстава, док Град Нови Сад обезеђује преостали део новца. Градски званичници најавили су да ће након реконструкције Кампус бити модерно опремљен.

Новосадски универзитет, један од најбољих у овом делу Европе, похађа око 60.000 студената, док је на њему запослено око 5.000 људи, а свака генерација нових студената, на свој начин, позитивно је утицала на развој Новог Сада. На укупно 14 факултета изводи се настава из 300 акредитованих студијских програма на нивоу основних, мастер, специјалистичких и докторских студија, чији су носиоци факултети и универзитетски центри за интердисциплинарне и мултидисциплинарне студије.

Велики број студената који тренутно студирају на Универзитету у Новом Саду долази из иностранства. У оквиру Ерасмус Мундус програма Европске уније који се односи на размену студената, наставника и сарадника у оквиру мрежа за размену, чије је члан и новосадски Универзитет, у Новом Саду из године у годину расте број страних студената. Са великом сигурношћу се очекује да ће тај број страних студената значајније порасти у наредним годинама, а посебно током и после 2021. године када ће Нови Сад бити Европска престоница културе. Верујемо да ће та титула на најбољи начин промовисати Нови Сад и привући студенте да један део свог школовања проведу управо у граду који је носилац ове титуле.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.