Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
New Pianos

Објављено:

07/05/2021
Нових 76 клавира за Нови Сад – Европску престоницу културе
07/05/2021

У склопу припрема за годину титуле и отварања Музичке и Балетске школе, заједно са првом у историји града Градском концертном двораном, Град Нови Сад и Музичка школа „Исидор Бајић“ обезбедили су 44 клавира, 20 пијанина и 12 електричних клавира који ће дочекати ученике у предстојећој школској години.

клавира

Као будућа Европска престоница културе, Нови Сад је први пут у историји добио прву Градску концертну дворану, Музичка школа је после више од сто година добила своје стално место пребивалишта, а Балетска школа после 70 година.

Нови Сад овим постаје и један од ретких градова који ће имати спојене музичку и балетску школу са концертном двораном, што ће ученицима дати несвакидашњу прилику да буду у контакту са афирмисаним уметницима, да у истом здању где уче присуствују извођењима али и да и сами наступају.

Овај велелепни комплекс, поред тога што је најсавременији на простору југоистичне Европе је и један од најзначајнијих инфраструктурних пројеката Европске престонице културе.

Овакви подухвати остварују визију Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе“ ― Почетак новог. Сада!

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.