Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

02/09/2022
Борис Ковач ипак у недељу
02/09/2022

С обзиром на веома захтевну продукцију преко сто догађаја колико ће бити одржано током отварања Калеидоскопа културе, од 1. до 4. септембра, у Дистрикту, а због неповољних временских услова, два концерта су померена и одржаће се за викенд, трећег и четвртог дана отварања, док ће се неколико вечерашњих наступа одражати по нешто измењеној сатници. Сви преостали програми, музички, театарски, филмски, конференцијски, као и преко 20 изложби и инсталација, одржаће се како је и планирано, а Дистрикт ће бити претворен у прави калеидоскоп уметности.

Уместо да отвори, Борис Ковач ће затворити четвородневни увод у Калеидоскоп културе. Нјегов дуго ишчекивани концерт на отвореном одржаће се 4. септембра на Музичкој сцени 1 у 22 сата. Претходиће му наступ чувеног LP Duo, који ће на истој бини почети у 19 часова.

Концерт београдског састава VROOOM померен је на 3. септембра у 23.30 часова на Музичкој сцени 2, док је сатница за наступе преостала четири бенда померена за један сат унапред.

На Музичкој сцени 2 вечерас ће по плану наступити ди-џеј Филип Грујић, од 19.00, док ће концерт састава Владимир Самарџић Трио +1 почети пола сата раније, у 20.30.

Саветујемо вам да за сваки случај понесете кишобране и препустите се у потпуности сјајним програмима светских, европских и домаћих уметника и уметница, на које време никако неће утицати. У случају нових измена све информације ће бити објављене на сајту Калеидоскопа култре, као и на друштвеним мрежама. Такође, подсећамо вас да ће саобраћај бити затворен до 6. септембра на делу Булевара деспота Стефана, између Моста слободе и Дистрикта, као и у улици између студентског дома Живојин Ћулум и Дистрикта. Забрана паркирања важиће у зони Дистрикта – око кошаркашког терена.

 

ИЗМЕЊЕНА САТНИЦА за Музичке сцене 1 и 2, за сва четири дана

1. септембар

Музичка сцена 2 / 19.00 / Наступ ди-џеја Филипа Грујића
Музичка сцена 2 / 20.30 / Концерт састава Владимир Самарџић Трио +1

2. септембар

Музичка сцена 1 / 22.00 / Концерт бенда Apocalyptica
Музичка сцена 1 / 23.30 / Концерт састава Hercules and Love Affair
Музичка сцена 2 / 19.00 / Перформанс „Mirrors“
Музичка сцена 2 / 20.30 / Концерт „Ново лице удараљки“
Музичка сцена 2 / 21.30 / Концерт бенда Dragon’s Fuel
Музичка сцена 2 / 23.00 / Наступ ди-џеја Закири
Музичка сцена 2 / 00.00 / Наступ ди-џеја Траумер

3. септембар

Музичка сцена 1 / 22.00 / Концерт бенда Pocket Palma
Музичка сцена 1 / 23.00 / Концерт бенда Republica
Музичка сцена 2 / 19.00 / Концерт ансамбла Brainstorm & Dance
Музичка сцена 2 / 20.00 / Концерт бенда Реци цимет
Музичка сцена 2 / 21.00 / Концерт бенда Short Reports
Музичка сцена 2 / 22.00 / Концерт бенда Tidal Pull
Музичко сцена 2 / 23.30 / Концерт бенда VROОOM

4. септембар

Музичка сцена 1 / 19.00 / Наступ састава LP Duo
Музичка сцена 1 / 22.00 / Концерт Бориса Ковача
Музичка сцена 2 / 18.00 / Наступ ди џеја Вукашина Војводића
Музичка сцена 2 / 20.00 / Наступ ди-џеја Voja Killo Killo
Музичка сцена 2 / 21.00 / Концерт састава Prisoners of Surprise
Музичка сцена 2 / 22.00 / Концерт бенда Fusion Masters

У години титуле Европске престонице културе Калеидоскоп културе ће се одржати пети пут, од 1. септембра до 7. октобра. Широм Новог Сада, готово 1000 уметника и уметница и стручњака и стручњакиња из области архитектуре, књижевности, визуелне, извођачке и примењене уметности из 67 земаља реализоваће више од 250 догађаја.

Партнери Калеидоскопа културе су Erste банка, IDEA, ДДОР осигурање, А1 Србија и Heineken Србија.

Фото: Промо

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.