Претрага
Close this search box.

Objavljeno:

01/09/2022
Boris Kovač ipak u nedelju
01/09/2022

S obzirom na veoma zahtevnu produkciju preko sto događaja koliko će biti održano tokom otvaranja Kaleidoskopa kulture, od 1. do 4. septembra, u Distriktu, a zbog nepovoljnih vremenskih uslova, dva koncerta su pomerena i održaće se za vikend, trećeg i četvrtog dana otvaranja, dok će se nekoliko večerašnjih nastupa odražati po nešto izmenjenoj satnici. Svi preostali programi, muzički, teatarski, filmski, konferencijski, kao i preko 20 izložbi i instalacija, održaće se kako je i planirano, a Distrikt će biti pretvoren u pravi kaleidoskop umetnosti.

Umesto da otvori, Boris Kovač će zatvoriti četvorodnevni uvod u Kaleidoskop kulture. Njegov dugo iščekivani koncert na otvorenom održaće se 4. septembra na Muzičkoj sceni 1 u 22 sata. Prethodiće mu nastup čuvenog LP Dua, koji će na istoj bini početi u 19 časova.

Koncert beogradskog sastava VROOOM pomeren je na 3. septembra u 23.30 časova na Muzičkoj sceni 2, dok je satnica za nastupe preostala četiri benda pomerena za jedan sat unapred.

Na Muzičkoj sceni 2 večeras će po planu nastupiti di-džej Filip Grujić, od 19.00, dok će koncert sastava Vladimir Samardžić Trio +1 početi pola sata ranije, u 20.30.

Savetujemo vam da za svaki slučaj ponesete kišobrane i prepustite se u potpunosti sjajnim programima svetskih, evropskih i domaćih umetnika i umetnica, na koje vreme nikako neće uticati. U slučaju novih izmena sve informacije će biti objavljene na sajtu Kaleidoskopa kultre, kao i na društvenim mrežama. Takođe, podsećamo vas da će saobraćaj biti zatvoren do 6. septembra na delu Bulevara despota Stefana, između Mosta slobode i Distrikta, kao i u ulici između studentskog doma Živojin Ćulum i Distrikta. Zabrana parkiranja važiće u zoni Distrikta – oko košarkaškog terena.

 

IZMENJENA SATNICA za Muzičke scene 1 i 2, za sva četiri dana

 

1. septembar

Muzička scena 2 / 19.00 / Nastup di-džeja Filipa Grujića
Muzička scena 2 / 20.30 / Koncert sastava Vladimir Samardžić Trio +1

2. septembar

Muzička scena 1 / 22.00 / Koncert benda Apocalyptica
Muzička scena 1 / 23.30 / Koncert sastava Hercules and Love Affair
Muzička scena 2 / 19.00 / Performans „Mirrors“
Muzička scena 2 / 20.30 / Koncert „Novo lice udaraljki“
Muzička scena 2 / 21.30 / Koncert benda Dragon’s Fuel
Muzička scena 2 / 23.00 / Nastup di-džeja Zakiri
Muzička scena 2 / 00.00 / Nastup di-džeja Traumer

3. septembar

Muzička scena 1 / 22.00 / Koncert benda Pocket Palma
Muzička scena 1 / 23.00 / Koncert benda Republica
Muzička scena 2 / 19.00 / Koncert ansambla Brainstorm & Dance
Muzička scena 2 / 20.00 / Koncert benda Reci cimet
Muzička scena 2 / 21.00 / Koncert benda Short Reports
Muzička scena 2 / 22.00 / Koncert benda Tidal Pull
Muzičko scena 2 / 23.30 / Koncert benda VROOOM

4. septembar

Muzička scena 1 / 19.00 / Nastup sastava LP Duo
Muzička scena 1 / 22.00 / Koncert Borisa Kovača
Muzička scena 2 / 18.00 / Nastup di džeja Vukašina Vojvodića
Muzička scena 2 / 20.00 / Nastup di-džeja Voja Killo Killo
Muzička scena 2 / 21.00 / Koncert sastava Prisoners of Surprise
Muzička scena 2 / 22.00 / Koncert benda Fusion Masters

U godini titule Evropske prestonice kulture Kaleidoskop kulture će se održati peti put, od 1. septembra do 7. oktobra. Širom Novog Sada, gotovo 1000 umetnika i umetnica i stručnjaka i stručnjakinja iz oblasti arhitekture, književnosti, vizuelne, izvođačke i primenjene umetnosti iz 67 zemalja realizovaće više od 250 događaja.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEADDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.