Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
doček

Објављено:

14/01/2021
Више од 12.000 људи пратило онлајн Дочек 7529.
14/01/2021

Више од 12.000 људи пратило је у новогодишњој ноћи 13. јануара програм Дочека 7529. путем платформе Visit Novi Sad.

Концерт виртуоза на виолини Стефана Миленковића и камерног оркестра Камерата Академика, са специјалним гостом Василом Хаџимановим публика је могла да гледа и на Другом програму Радио – телевизије Србије.

Поред њих, на Дочеку 7529. наступили су Електрични оргазам, Буч Кесиди, Џезва & Џезвица, Chamber ансамбл, хор Свети Стефан Дечански са гудачким оркестром Орфелин, сопран Агота Виткаи Кучера са пијанисткињом Јеленом Симоновић Ковачевић, репер Surreal, музичар Kick Kong, док су најмлађи уживали у Опери за децу Удружења уметника „Високо Ц”.

Најбоље моменте са овогодишњег Дочека погледајте у галерији, док је видео материјал доступан на овом линку.

У оквиру програмског лука Дочек, пројекта Нови Сад – Европска престоница културе, током десет сати онлајн програма музичке, визуелне и извођачке уметности представљено је 14 новосадских простора за културу, међу којима су прва Градска концертна дворана, Фабрика, Складиште, Биро и Челичана на Великом Лиману, Новосадско позориште и мрежа културних станица.

 

Фото: Урош Дожић, Јелена Ивановић

Тагови:

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.