Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

12/01/2023
Дочек је сутра у Новом Саду – капацитети скоро попуњени
12/01/2023

Сутра, 13. јануара, у Новом Саду одржаће се спектакуларни Дочек у оквиру којег ће широм града бити одржано више од 40 догађаја. Јединствена прослава Нове године по јулијанском календару биће још једно узбудљиво аудио-визуелно путовање за све Новосађане и Новосађанке, али и све госте који 13. јануар планирају да проведу у Српској Атини.

Захваљујући великом интересовању за Дочек 13. јануара већина наступа је распродата, али за неколико концерата још увек можете обезбедити улазнице. Карте се и даље продају на свим Gigs Tix продајним местима, као и online на њиховом сајту за следеће наступе: Констракта и Земља грува очекују вас у Српском народном позоришту, Shortparis у Фабрици, Haelos у Позоришту младих, ABOP у Радничком дому, Ке Ма и Шихан Ванг уз Silk & Wind дуо у Новосадском поозоришту, а Сана Гарић у Културној станици Свилара.

За поједине концерте продаја карата ће се обављати и на самом улазу, уколико се пре тога не распродају: ABOP, Сана Гарић, Shortparis, Констракта и Земља грува и Haelos. Због великог интересовања, за три наступа је обезбеђен врло ограничен број додатних улазница, које ће се такође продавати на улазу: Севдализа, YU група и Divanhana. Улаз на све догађаје на свим локацијама, као и продаја карата на улазу за поједине концерата, отпочеће сат времена пре почетка наступа.

Рекордном брзином распродате су улазнице за наступе новосадског ди-џеја, продуцента и музичког Маверика Space Motion & Tribe у Музеју савремене уметности Војводине, уз Undercatt, још једно велико име светске електронске сцене, као и за једног од највећих џез пијаниста данашњице Tigrana Hamasyana у Градској концертној дворани, Ђорђа Давида и Иване Петерс у Културној станици Барка, афричке R’n’B принцезе Nnekе у Синагоги, певачице чији глас руши границе и пуни велике сале Тијанe Богићевић у Културном центру Новог Сада, као и за концерте холандске музичке диве Севдализе у Српском народном позоришту, једног од најпризнатијих европских world music виолиниста Лајкa Феликсa у Реформаторској цркви, најбољег џез бенда из Србије EYOT у Културној станици Еђшег, светски познатог састава Divanhana у Гимназији „Лаза Костић”, певачице духовне и етно музике Данице Црногорчевић у Српском народном позоришту и легендарне YU групе у свечаној сали компаније НИС. Подршку том програму на Дочеку пружила је компанија НИС.

У оквиру Дочека 13. јануара у Културној станици Буковац програм за децу приредиће Удружење уметника Високо Ц, а тамо ће наступити и сјајне девојке које чине тамбурашки састав La Banda. Фузију звукова у Културну станицу Руменка доноси бенд Кал, док ће посебан уметнички програм приредити локалне организације у новоотвореној Културној станици Ковиљ. Улаз на њихове наступе биће слободан.

Део Дочека биће и програми у култним новосадским кафићима, па нас тако очекује наступ ди-џеја Марка Настића, македонског састава Допе Кукјата, којем се придружују локални репери Кене Бери и Зицер, а ту су и бенд Газорпазорп, састав Шлагворт и многи други.

Више информација сви заинтересовани могу пронаћи на сајту docekns.rs.

Фото: Владимир Величковић

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.