Претрага
Close this search box.

Objavljeno:

12/01/2023
Doček je sutra u Novom Sadu – kapaciteti skoro popunjeni
12/01/2023

Sutra, 13. januara, u Novom Sadu održaće se spektakularni Doček u okviru kojeg će širom grada biti održano više od 40 događaja. Jedinstvena proslava Nove godine po julijanskom kalendaru biće još jedno uzbudljivo audio-vizuelno putovanje za sve Novosađane i Novosađanke, ali i sve goste koji 13. januar planiraju da provedu u Srpskoj Atini.

Zahvaljujući velikom interesovanju za Doček 13. januara većina nastupa je rasprodata, ali za nekoliko koncerata još uvek možete obezbediti ulaznice. Karte se i dalje prodaju na svim Gigs Tix prodajnim mestima, kao i online na njihovom sajtu za sledeće nastupe: Konstrakta i Zemlja gruva očekuju vas u Srpskom narodnom pozorištu, Shortparis u Fabrici, Haelos u Pozorištu mladih, ABOP u Radničkom domu, Ke Ma i Šihan Vang uz Silk & Wind duo u Novosadskom poozorištu, a Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara.

Za pojedine koncerte prodaja karata će se obavljati i na samom ulazu, ukoliko se pre toga ne rasprodaju: ABOP, Sana Garić, Shortparis, Konstrakta i Zemlja gruva i Haelos. Zbog velikog interesovanja, za tri nastupa je obezbeđen vrlo ograničen broj dodatnih ulaznica, koje će se takođe prodavati na ulazu: Sevdaliza, YU grupa i Divanhana. Ulaz na sve događaje na svim lokacijama, kao i prodaja karata na ulazu za pojedine koncerata, otpočeće sat vremena pre početka nastupa.

Rekordnom brzinom rasprodate su ulaznice za nastupe novosadskog di-džeja, producenta i muzičkog Maverika Space Motion & Tribe u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, uz Undercatt, još jedno veliko ime svetske elektronske scene, kao i za jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasyana u Gradskoj koncertnoj dvorani, Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka, afričke R’n’B princeze Nneke u Sinagogi, pevačice čiji glas ruši granice i puni velike sale Tijane Bogićević u Kulturnom centru Novog Sada, kao i za koncerte holandske muzičke dive Sevdalize u Srpskom narodnom pozorištu, jednog od najpriznatijih evropskih world music violinista Lajka Feliksa u Reformatorskoj crkvi, najboljeg džez benda iz Srbije EYOT u Kulturnoj stanici Eđšeg, svetski poznatog sastava Divanhana u Gimnaziji „Laza Kostić”, pevačice duhovne i etno muzike Danice Crnogorčević u Srpskom narodnom pozorištu i legendarne YU grupe u svečanoj sali kompanije NIS. Podršku tom programu na Dočeku pružila je kompanija NIS.

U okviru Dočeka 13. januara u Kulturnoj stanici Bukovac program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda. Fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal, dok će poseban umetnički program prirediti lokalne organizacije u novootvorenoj Kulturnoj stanici Kovilj. Ulaz na njihove nastupe biće slobodan.

Deo Dočeka biće i programi u kultnim novosadskim kafićima, pa nas tako očekuje nastup di-džeja Marka Nastića, makedonskog sastava Dope Kukjata, kojem se pridružuju lokalni reperi Kene Beri i Zicer, a tu su i bend Gazorpazorp, sastav Šlagvort i mnogi drugi.

Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu docekns.rs.

Foto: Vladimir Veličković

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.