Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
European Capital of Culture

Објављено:

17/05/2021
За нове мостове: Волонтирај у културном животу Новог Сада
17/05/2021

Нови Сад ће током 2022. године с поносом понети престижну титулу Европске престонице културе, представљајући својим суграђанима целогодишњи културни програм конципиран у укупно осам програмских лукова, на крилима слогана „За нове мостове”.

европска престоница културе

Уколико волите културне догађаје, желите да стекнете нова знања и искуства, спремни сте за нове изазове, авантуре и креативан рад и желите да заједничким снагама креирате боље и квалитетније друштво, те допринесете културном животу града, постаните део волонтерског тима на пројекту „Нови Сад – Европска престоница културе”, који је и званично проглашен пројектом од националног значаја.

У протеклих неколико година, у оквиру пројекта културне престонице, наш град је добио осам културних станица, прву Градску концертну дворану, Музичка школа добила је своју зграду после 100 година, Балетска после 70, у септембру нам следи четврти Калеидоскоп културе, а онда и 2022 – година титуле, када ће Нови Сад бити европски центар културе!

Пријавите се путем линка до 31. маја јер:

  • Култура је боља са волонтерима
  • Волонтирање у култури је одлично место за учење и стицање вештина
  • Волонтери доприносе заједници, граду и друштву.

Овај позив обухвата:

Подршку у организацији различитих програма и активности током реализације пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе” (концерти, изложбе, културни догађаји, конференције, Калеидоскоп културе, Дочек, анкетирања, подршка активностима у културним станицама и друго).

Осим тога, волонтери ће имати прилику да учествују и у промоцији пројекта „Нови Сад – Европска престоница културе” кроз текстове, фотографије, видео-снимке, рад у прес-центру и са комуникационим тимом пројекта, те уколико сте заинтересовани за каријеру и усавршавање у некој од ових области, прикључите се и стекните драгоцено искуство.

Волонтирањем у Европској престоници културе стичете нова пријатељства, усавршавате стране језике, путујете, добијате могућност да научите и примените нека нова знања и вештине, обогатите своју личност и делите позитивну енергију у својој најближој околини.

За сва питања можете нам се обратити путем мејла office@nvs.rs.

 

Фото: Влада Величковић

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.