Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
БармеНС

Објављено:

22/10/2020
Унапређење квалитета угоститељства кроз пројекат „Европска школа гостопримства Бар култура НС 2021”
22/10/2020

Предавање на тему „Значај локалних произвођача на укупну туристичку понуду града“ удружења БармеНС одржано је у уторак у Сремској Каменици, у оквиру „Европске школе гостопримства Бар култура НС 2021”.

У газдинству и дестилерији Секулић полазници су имали прилику да слушају домаћина овог газдинства и технолога Давора Секулића који је представио своје производе, Сашу Павловића из удружења Туристичких водича који је говорио о значају и препознатљивости домаћих производа као и о томе колико су локални производи занимљиви туристима. Трећи предавач, Ранко Спасојевић испред удружења БармеНС са посетиоцима је анализирао органолептичка својства производа, а представио је и начине на које се могу сервирати гостима.

Кроз овај пројекат, планирано је да 90 младих који ради у угоститељству прођу кроз три модула обука, а предавање на тему „Значај локалних произвођача на укупну туристичку понуду града“ било је друго по реду у оквиру трећег модула.

Сврха пројекта, који се спроводи у организацији удружења БармеНС и Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ је едукација и упознавање угоститељских радника са значајним туристичким местима у граду, те давање смерница за врхунску комуникацију и услуге.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.