Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

15/12/2020
Одржана предавања Европске школе гостопримства о туристичкој понуди и врхунској услузи
15/12/2020

У оквиру Европске школе гостопримства „Бар култура НС2021” јуче су за полазнике одржана два онлајн предавања која су за циљ имале едукацију радника у угоститељству и обуку за пружање висококвалитетних услуга.

Полазници школе имали су прилике да се упознају са Новим Садом, као и информацијама од кључне важности за презентацију туристима, захваљујући предавању врсних познавалаца ове области, представнице Туристичке организације Новог Сада, Тихане Путин, као и Саше Павловића из Удружења туристичких водича.

Радници у угоститељству су након тога добили курс из смерница врхунске услуге од Дејана Живкоског из СЕРСА – удружења сомалијера Србије, као и од Ранка Спасојевића из удружења БармеНС.

Пројекат Европскa школa гостопримства „Бар култура НС2021” спроводи Удружење БармеНС у сарадњи са Фондацијом Нови Сад 2021 – Европска престоница културе. Сврха пројекта је едукација и упознавање угоститељских радника са значајним туристичким местима у граду, као и смерницама врхунске комуникације и услуге, с обзиром на чињеницу да је уочено да постоји простор за унапређење услуге у новосадском угоститељству.

Пројекат је осмишљен тако да води полазнике кроз најважније аспекте туристичке понуде града, уз предавања на тему услуге и комуникације са туристима, као и кроз практични део, који полазницима представља најзначајнија туристичка и угоститељска места и значај понуде локалних произвођача.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.