Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Комуникација кључ успеха

Неки од најистакнутијих стручњака у области Европске престонице културе били су предавачи на семинару „Како искомуницирати ЕПК“ у Ријеци – Европској престоници културе 2020. године – како би пренели искуства и указали на дијалог, као један од кључних процеса трансформације и напретка друштва. Свакако, циљ сваке Европске престонице културе је, поред повећања широке препознатљивости града, укључивање што већег броја људи у сам процес о чему је било речи током семинара.
Семинар је обрађивао три теме које су идентификоване као најважније а које се односе на комуникације и маркетинг план. Директор Фондације „Нови Сад 2021“ Немања Миленковић и чланови екипе за комуникацију и маркетинг имали су прилику да се, на позив тима „Ријека 2020“, упознају са најбољим примерима и искуствима, слушајући водеће европске стручњаке током семинара. Између осталих, предавачи су били истраживач Хавијер Паја програмски директор „Сан Себастиана 2016“ и Нил Петерсон, директор и оснивач консултантске компаније Inside Track за културу и креативну индустрију, која помаже клијентима у остваривању позитивне друштвене и економске промене путем културе, креативности, спорта и других партиципативних догађаја, који је био ангажован на пројекту „Ливерпул 2008“.
Карин Арвидсон у излагању названом From the borders of Siberia to the centre of Manhattan – a journey to make a small town famous, говорила је о маркетиншкој стратегији „Умеа 2014“ и о комуникацијском процесу у годинама пре и после 2014. године. Она је посебно истакла однос с локалним медијима, рекавши да је њен тим претрпео велике критике и прозивке од стране јавности, понајвише због скупоће пројекта. Ипак, како каже, уложени новац граду се вишеструко вратио.
Један од најважнијих приоритета сваке ЕПК је да се, у целини, побољша видљивост града на националном, али и што је много важније и на међународном нивоу. Због тога, од пресудног је значаја одабрати праве начине и средстава комуникације и моделе брендирања.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.