Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

04/01/2017
На препуном Тргу републике прослављена реприза Нове године
04/01/2017

Након феномеалних наступа група Ирие ФМ, Друм’н’Зез, Ане Перишић, Милене Јанчурић и многих других, новосадски Трг републике представио је сјајан програм и током репризе Нове године. Уз звуке Вукашина Војводића, Илије Рудовића, бенда Јосип А Лисац, Бранимира и непријатеља и Земље грува, више од 3000 Новосађана и њихових гостију уживали су у разноврсној музици, куваном вину, куваној ракији, доброј храни и поврх свега одличној атмосфери.

Добро познати хитови који су се нашли на листи ДЈа Вукашина Војводића размрдали су посетиоце, да би се ђускање наставило уз несвакидашње миксеве сјајног звука тандема под називом Project Beatz and Keys који чине Илија Рудовић и Дамјана Ћук. Тада већ добро загрејана публика не осећајући хладноћу уживала је у сјајном ска бенду Јосип А Лисац и новосадској групи Бранимир и Непријатељи. Људи су током целе вечери непрестано пристизали, да би на крају крцат Трг републике брујао уз хитове Земље грува. Трг републике, локација најразноврснијег програма који је трајао три дана, трг који никада не спава, показао се као једна од омиљених локација за славље, а партнери који су подржали програм на Тргу Републике су ЈКП Тржница и манифестација Артецомаркет.

Након синоћњег програма на Тргу републике, Новосађане очекује још једна фестивалска ноћ, дочек Српске нове године на Тргу слободе 13. јануара, уз Симфонијски оркестар НС2021 са Сергејем Трифуновићем, као и дувачки оркестар Бобана Марковића.

 

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.