Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

02/03/2017
„Нови Сад 2021“ промовисан и на Сајму туризма у Кини
02/03/2017

Пројекат „Нови Сад – Европска престоница културе 2021. године“, почетком ове године, представљен је на два значајна сајма туризма – у Београду, као највећем сајму туризма у региону, и у једном од најзначајнијих сајмова туризма у Кини, сајму GITF 2017 који је одржан од 23. до 25. фебруара у Гуангџоу (Guangzhou), главном граду провинције Гуангдунг (Guangdong).
Промоција пројекта „Нови Сад 2021“ на Сајму туризма у Кини одржана је захављујући успешној сарадњи са Туристичком организацијом Војводине, која је на Интернационалном сајму туризма GITF 2017 презентовала туристичку понуду Војводине, али и целе Србије.

Током сајма GITF 2017 одржана је и конференција балканских земаља на тему туристичке понуде Балкана, у оквиру које су укратко представљене земље бивше Југославије. Директорка Туристичке организације Војводине Наташа Павловић, презентовала је кључне туристичке производе Србије, односно Војводине. Тако је представљена и туристичка понуда Новог Сада као Европске престонице културе 2021. и EXIT фестивал, као један од најбољих музичких фестивала у Европи.

Представљање туритичких потенцијала у Кини је веома значајно јер је Република Србија омогућила безвизни режим за грађане Кине, а ове године се очекује и директна авионска линија. Раније је већ договорено да Србију посети кинеска национална телевизија како би припремила промотивне прилоге у којима ће својим гледаоцима представити туристичке потенцијале како Србије, тако и Новог Сада.

Подсећамо да је ове недеље, у Амбасади Народне Републике Кине у Београду, кинеским инвеститорима представљено неколико капиталних инфраструктурних пројеката који ће се у наредним годинама реализовати у Новом Саду. Значајан део промоције био је посвећен управо пројекту „Нови Сад 2021“ и, можда, најважнијим инфраструктурним сегментима тог пројекта – уређењу Подграђа Петроварадинске тврђаве и изградњу будућег Youth Creative Polisa на простору тзв. Кинеске четврти.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.