Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

08/07/2016
Нови визуелни идентитет представљен на EXIT фестивалу
08/07/2016

Прве вечери овогодишњег EXIT фестивала, на State of Exit Zone, са симболичним почетком у 20.21 час, одржана је промоција новог визуелног идентитета пројекта „Нови Сад 2021“, са којим се град Нови Сад кандидује за Европску престоницу културе 2021. године.

Према подацима организатора EXIT-а, у рекордној посети првог дана Фестивала, 44.000 посетилаца имало је прилику да види нови визуелни идентитет. Пројектори широм Петроварадинске тврђаве током целе ноћи емитовали су анимацију са новим логотипом кандидатуре Новог Сада за Европску престоницу културе. Представљен и у српској ћириличној као и у латиничној верзији на енглеском језику, нови логотип је био читљив посетиоцима из 60 земаља света колико их се ове године окупило у Новом Саду на једном од најбољих европских музичких фестивала.

 

IMG_6300 (1)

 

Промоција новог визуелног идентитета пројекта „Нови Сад 2021“ имала је и занимљиве, партиципативне активности у којима су учествовали посетиоци Фестивала. Док су једни од коцки са словима из логотипа стварали појмове који их асоцирају на пројекат Град Нови Сад Европска престоница културе 2021. године, други су учествовали у „игри“ у којој су „проживели своју будућност“. Размењујући „искуства“, посетиоцима је речено где ће бити 2021. године, а они су износили своје жеље и визије како ће Нови Сад изгледати 2021. године.

 

IMG_6286

 

Промоција активности за посетиоце Фестивала на штанду пројекта „Нови Сад 2021“, у State of Exit Zone, као и промоција новог визуелног идентитета пројекта, наставиће се сваке вечери EXIT-а, почињаће, симболично, у 20 часова и 21 минут.
Тим који ради на кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе припрема и нове промотивне активности које ће презентовати већ по завршетку EXIT-а, од 13. до 21. јула.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.