Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

29/12/2016
Новогодишња ноћ уз оркестарско извођење забавне и филмске музике
29/12/2016

Фестивалски концепт дочека 2017. године, под називом „Две.Нове“, који премијерно припрема тим „Нови Сад 2021“, окупиће на четири градске локације највећи број извођача до сада. Један од централних догађаја је Трг слободе на којем ће у „најлуђој ноћи“ наступити регионална поп-икона Здравко Чолић, као и Новосадски биг бенд.

Диригент Новосадског биг бенда, Федор Вртачник, најављује да за Новогодишњу ноћ припремају својеврсну есенцију свог уметничког, музичког и забавног програма.

– Припремили смо репертоар на којем ће бити популарна светска и домаћа дела рок, фанк и поп музике које ће извести солисти Бојана Стаменов и Зоран Шандоров уз пратњу Новосадског камерног хора – изјавио је Вртачник и додао да ће се на бини на Тргу слободе Новосађанима и њиховим гостима представити више од 60 врхунских музичара.

Вртачник не крије задовољство чињеницом да је овогодишња фестивалска организација дочека Нове године обухватила и афирмисала јако пуно уметника, пре свега из Новог Сада, чиме је читав пројекат добио на свежини и занимљивости.

– У нашем региону до сада није забележан такав приступ реализације Новогодишњег програма на отвореном и то је концепт који сигурно има своју будућност. Нови Сад је постао туристички привлачнији, понуда је проширена различитим музичким и стилским дешавањима и то је оно што Град Нови Сад чини интересантнијим и другачијим у односу на друге градове у окружењу када говоримо о дочеку Нове године – казао је Вртачник.

Новосадски биг бенд су, под покровитељством Града Новог Сада 2003. године, основали професионални и реномирани џез и поп музичари који са великим успехом настављају новосадску традицију оркестарског музицирања забавне, филмске, сценске и џез музике.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.