Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

26/03/2020
НВС: Заједно у пружању помоћи и подршке суграђанима
26/03/2020

Новосадски волонтерски сервис прикључио се Волонтерском центру и на тај начин постао део подршке и помоћи најстаријим суграђанима, на нивоу града Новог Сада.

Тренутно је у бази Новосадског волонтерског сервиса око 200 волонтера спремно за рад, помоћ и подршку суграђанима, од којих је већ њих 10 кренуло на терен. О њиховом ангажману одлучује Црвени крст, све то у координацији са Градским кризним штабом.

Безбедност и сигурност волонтера, али и корисника волонтерског програма, су на првом месту, због чега се подразумевају све безбедносне и здравствене мере. Свако од волонтера, који буде ангажован, проћи ће неопходну обуку и добити заштитну опрему, потпуне информације и јасне инструкције како на одговоран и безбедан начин волонтирати, за шта ће се побринути Црвени крст, као организација која је већ стекла искуство у оваквим ситуацијама.

 

Број телефона Волонтерског центра је: 021 4871 700

 

Оформљен је и Call центар који је на располагању грађанима да поставе питања у вези са својим здравственим стањем.

Број телефона Call центра је: 021 480 7721

                                                      021 480 7722

 

Поред Новосадског волонтерског сервиса у Волонтерски центар укључене су и друге организације: ОПЕНС, Новосадски омладински форум, Студентски парламент Универзитета у Новом Саду, Чепом до осмеха, Новосадски хуманитарни центар, Колпинг, Удружење грађана „YOUTH Фест“, Институт за омладинске политике, Европски омладински центар Војводине.

Идеја је да сви раде заједно, координисано и синхронизовано и удруже своје снаге као предуслов за безбедно волонтирање и за што ефикаснију подршку и помоћ најстаријим суграђанима. 

Апел за све је да не крећу у самосталне волонтерске активности нити да учествују у самоорганизованим акцијама због ризичних последица по сопствено здравље и здравље особа са којим се долази у контакт том приликом.

Новосадски волонтерски сервис заједнички су основали „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ и ОПЕНС.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.