Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.
одложене мобе

Објављено:

08/07/2020
Одложене Мобе у оквиру конкурса „Нова места – Микрогрантинг“
08/07/2020

Представљање и имплементација пројеката одабраних у оквиру конкурса за уређење малих јавних површина „Нова места – Микрогрантинг“, односно планиране Мобе, ОДЛОЖЕНЕ СУ, у складу са мерама уведеним за спречавање ширења вируса COVID-19 и у циљу одговорног понашања .

Требало је да данас, 8. јула, Мобе буду организоване на Лиману 4, где је започета имплементација пројекта Креативно лиманско аутентично ново место (Народног фронта 64) и у у улици Омладинског покрета 2 где је имплементација пројекта Микро-оаза у блоку завршена, али због епидемиолошке ситуације и мера неће бити окупљања и представљања новог места.

Осим ових, одложене су и Мобе које су биле планиране за наредни период.

Нови датуми и термини Моба биће благовремено објављени на сајту „Нови Сад – Европска престоница културе“.

Конкурс „Нова места – Микрогрантинг“ за уређење малих јавних површина у граду и „Зони 021“ покренут је у оквиру пројекта „Нови Сад  – Европска престоница културе“ са главним идејама укључивања локалне заједнице у уређење малих урбаних јавних простора и подизања капацитета грађана, као и заједнички рад.

Конкурс је завршен у марту 2020. са 13 изабраних пројеката, али је због епидемиолошке ситуације и ванредног стања обустављена његова реализација. Резултате конкурса можете погледати на сајту „Нови Сад – Европска престоница културе.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.