Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

23/10/2016
Вучић: Нови Сад ће бити један од најлепших европских градова
23/10/2016

Влада Републике Србије спремна је да у Нови Сад уложи значајна средства након избора за једну од три европске престонице културе 2021.

После одржане заједничке седнице Владе Србије и Владе АП Војводине, премијер Србије Александар Вучић у јавном експозеу навео је да су договорени конкретни пројекти и да је данас: ,,пребачен први новац Новом Саду за уређење градских делова и фасада“, као и да је реч о почетним улагањима, а да се тек могу очекивати значајна средства намењена уређењу и подизању капацитета града ради спровођења пројекта ,,Нови Сад 2021″. Како је посебно нагласио премијер, у склопу припреме да буде европска престоница културе, Нови Сад ће бити један од најлепших европских градова.

Раније је најављено да ће први део уређења Новог Сада у сусрет 2021. години бити уређење фасада и најзначајнијих културно-историјских објеката у центру града, Алмашком крају и Подграђу. Предвиђена је и обнова инфраструктурних мрежа и јавних површина, а данас је најављена и измена саобраћајне сигнализације тако што ће, између осталог, путокази за Нови Сад бити написани на више језика.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.