Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

08/06/2016
Стејт оф Егзит Зона у знаку Нови Сад – Омладинска престоница Европе 2019 и Европска престоница културе 2021
08/06/2016

Егзит Фондација, ОПЕНС2019 и ЕПК2021 позивају све организације цивилног друштва из Новог Сада, Србије и целог региона да се за време трајања Егзит Фестивала 2016. године представе посетиоцима на Петроварадинској тврђави, на Стејт оф Егзит Зони.

Као и сваке године део пажње коју фестивал привлачи на себе усмеравамо на оне који се труде да свет учине бољим местом за све нас. Оно што поред музике и љубави покреће свет, засигурно је и активизам. Стога, позивамо све организације цивилног друштва, које желе да током четири фестивалска дана заједно са Егзитом буду покретачка снага, да се пријаве на учешће на Магичној Стејт оф Егзит Зони.

Идеја Магичне Стејт оф Егзит Зоне јесте да свака организација која конкурише понуди и своју магичну личност (може да буде из прошлости, из митологије, из књижевности и фикције, из филмова, серија и игрица, чак и измишљена) која најбоље осликава њихов рад, активизам и оно за шта се залажу и промовишу. Задатак изабраних организација ће бити да припреме материјал за своју промоцију и костим њиховог магичног лика који ће све то промовисати.

Ове године, Нови Сад је остварио историјски успех уласком у финале за Омладинску престоницу Европе 2019. и Европску престоницу културе 2021. Тим поводом, овогодишња Стејт оф Егзит Зона ће бити у знаку Нови Сад, престоница младих и културе.

Више информација о овој иницијативи можете погледати на следећим линковима:
Омладинска престоница Европе Нови Сад 2019. : http://opens2019.rs/
Европска престоница културе Нови Сад 2021. : https://novisad2021.rs/

У избору организација водићемо рачуна о следећим критеријумима:
– Квалитет програма и примереност програма Стејт оф Егзит Зоне;
– Досадашње активности организације на пољу којим се програм бави;
– Повезаност програма/активности са темама ОПЕНС2019. и ЕПК2021.

Предлог програма/активности, поред основних података организације, треба да садржи детаљан опис активности, неопходне техничке услове, два представника организације као и њихова имена.

Организатори ће одабраним организацијама обезбедити основне услове за рад као и потребне акредитације.

Рок за пријаву је 16. јун до поноћи!
Ваше пријаве шаљете на мејл: exitfoundation@exitfest.org

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.