Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

23/02/2017
ТОНС на Сајму туризма промовише две европске титуле
23/02/2017

На предстојећем Сајму туризма у Београду, који ће се одржати од 23. до 26. фебруара, традиционално запажен наступ имаће Туристичка организација града Новог Сада (ТОНС). Богата туристичка понуда Новог Сада употпуњена је престижним европским титулама – Европска престонице културе 2021. и Омладинска престонице Европе 2019. године.

Београдски Сајам туризма, као највећи сајам који промовише туризам и туристичке потенцијале у региону, биће одлична прилика да Туристичка организација града Новог Сада у сарадњи са Фондацијом „Нови Сад 2021“, на заједничком штанду представи неке од пројеката који ће се реализовати како наредних година, тако и током 2021. када ће Нови Сад бити један од три европска културна центра.

На модерно дизајнираном штанду ТОНС-а, осим презентовања ове две титуле, биће приређена и промоција туристичких агенција које нуде туристичке туре за посету нашем граду током целе године, затим и промоција бројних смештајних објеката, али и установа културе међу којима су Музеј Војводине и Атеље 61, и најпознатијих новосадских манифестација EXIT, Serbian Fashion Week, Футошка купусијада и многих других.

Фото: Туристичка организација Града Новог Сада

 

Како наводе у ТОНС-у, Нови Сад је изградио свој имиџ као „city break“ дестинација, нудећи туристима разноврстан садржај и незаборавне тренутке, због којих се увек враћају у Нови Сад. Према најновијим подацима Републичког завода за статистику Србије на територији Новог Сада у 2016. години укупно је боравило 174.489 туриста из 75 земаља, што представља пораст у односу на исти период (јануар – децембар) претходне године за 15,3%.

Иначе, у шест изложбених хала на Београдском сајму наступиће више од 1000 излагача из 56 земаља. По први пут туристичке атракције представиће и Национална туристичка агенција Кине, са седиштем у Будимпешти, а посетиоци ће имати прилику да упознају и регионе Руске Федерације. Земља партнер 39. Сајма туризма је Црна Гора.

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.