Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

25/12/2023
Уметнички спектакл у Подграђу: сви детаљи новосадског Дочека
25/12/2023

Нови Сад ће седму годину заредом у Нову годину ући уз несвакидашњи уметнички и продукцијски програм који чини јединствени Дочек у Европи, у Подграђу Петроварадинске тврђаве.

Програм почиње већ у 17 часова и то трећим издањем Тесла светлосне галерије, која ће бити постављена у Подграђу, тунелу, код Сата, затим у парку на Тврђави и у Планетаријуму. Инспирисани Теслиним приватним животом, уметници Моника Билбија Поњавић, Милош Мартинов, Тијана Јеврић, Ивана Јаношев и холандски артисти Alex Prooper и Simone van Dam, уз студенткињу Милицу Блешић са Академије уметности и Јовану Дугоњић са Факултета техничких наука из Новог Сада, кроз игру светла и звука, интерактивне аудио-визуелне уметничке инсталације, створиће потпуно нови амбијент барокног драгуља Новог Сада.

На три сцене, европски, регионални и домаћи извођачи, у оквиру Дочека доносе разноликост музичких жанрова. На главној сцени испред Београдске капије у 20:23 програм отвара ABBA RING, а након њих концерте ће одржати Буч Кесиди са почетком у 22 часа, затим бенд Љубичице од 23 часа, док ће програм на овој бини затворити Кирил Џајковски & TK Wonder чији наступ почиње у 23:45. На сцени смештеној на Тргу проте Михалџића од 22 часа публика ће слушати Елементал, а од 23:30 Партибрејкерс. На сцени у Штросмајеровој улици наступиће Ди-џеј Френк Роџер и Ди-џеј Дејан Милићевић са почетком у 21:30.

Улаз на програме 31. децембра у Подграђу Петроварадинске тврђаве је слободан, а за посетиоце ће бити обезбеђени пунктови са пићем и храном, као и мобилни тоалети.

Продаја улазница за 13. јануар

Најбољи европски тренд бренд, Дочек, обухвата прославу две Нове године, па ће тако у Подграђу, 31. децембра, посетиоци моћи да набаве своје улазнице за концерте 13. јануара, на продајном месту Гигстиx-а, које ће бити постављено на Тргу Проте Михалџића.

Привремена измена режима саобраћаја

Због организације и реализације Дочека доћи ће до привремене забране одвијања саобраћаја у Подграђу Петроварадинске тврђаве, односно у Београдској улици, од Трга владике Николаја до приступног пута за тврђаву, у Штросмајеровој улици, Улици проте Михалџића, Владимира Назора и Улици Лисинског, као и затварање дела паркинга на горњем платоу Петроварадинске тврђаве, у Петроварадину. Због привремене забране одвијања саобраћаја, биће измењене и трасе аутобуских линија 3, 3а, 9, 9а, 60, 61, 62, 63 и 64. Привремена измена режима саобраћаја важи од 29. децембра 2023. године од 7 часова до 2. јануара 2024. године до 18 часова.

Партнери Дочека су Идеа, Birra Moretti, компанија НИС и ДДОР осигурање.

Све информације о Дочеку можете пронаћи на сајту docekns.rs

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.