Претрага
Close this search box.
Претрага
Close this search box.

Објављено:

07/12/2023
Завршен Јавни конкурс за учешће у програму Дочека: Одобрено 10 пријава
07/12/2023

На Јавном конкурсу за финансирање реализације уметничких програма у просторима независног културног стваралаштва у оквиру програма Дочека, одобрено је 10 пријава.

Конкурс је намењен финансирању уметничких програма који ће се реализовати 13. јануара 2024. године, у просторима независног културног стваралаштва, а његов циљ је подршка извођачима и извођачицама, било да су већ афирмисани аутори и ауторке или припадају маргинализованим уметничким групама, односно групама маргинализованих појединаца и појединки. Осим тога, идеја је да се унапреди сарадња и размена садржаја између независне и институционалне културне сцене, да се материјално подрже како млада удружења и угоститељи, тако и афирмисани локали са фокусом на реализацији програма на пољу извођачке уметности, затим да се подигну продукцијски капацитети и квалитет програма, као и да се створи платформа за реализацију и продукцију догађаја од уметничке вредности.

Листa пројеката одабраних на Јавном конкурсу:

Редни број  Подносилац пријаве Назив пројекта
1. Кафе Перо д.о.о. Нови Сад Hard Rock u pasažu 5
2. Удружење стваралаца алтернативне сцене Таурус Club tunnel pres. Felver all nighт long (Stereotip,CRO)
3. Љиљана Кружевић ПР УР Бирцуз Липа Улични свирачи у Липи
4. Културни центар ЛАБ Газорпазорп live
5. Мали пуб УР – Пуберај Eyeron
6. Душан Шујић ПР Угоститељска радња Дијего 21 Дочек уз Memlah!
7. Food bar 021 d.o.o. Фазанови тамбураши
8. Camila Club Absolut Концерт састава Fipa i Igor Sakach
9. SUR Cafe Porta Православна Нова година уз глумце и музичаре – Православни чворци
10. Вељко Тихомировић ПР УР The pub garden Mash up or shut up

Право на учешће имали су сви регистровани угоститељски објекти, удружења и друге организације које обављају делатност из области културе и уметничког стваралаштва, у чијим се просторима обично реализују културно-уметнички програми како независне сцене, тако и афирмисаних уметника и уметница, а који поред тога делују и у циљу подршке маргинализованим уметничким групама и појединцима и појединкама.

Дочек је један од легатских и највећих пројеката Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”. Ради се о јединственој прослави две Нове године, која обухвата два рачунања времена, два писма, две уметности и два програмска концепта. Дочек слави интеркултуралност Новог Сада кроз бројне програме широм града 31. децембра и 13. јануара.

ОДЛУКА О РАСПОДЕЛИ СРЕДСТАВА ПО КОНКУРСУ ДОČEK.

Тагови:

Повезане вести >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.