Претрага
Close this search box.

Objavljeno:

07/12/2023
Završen Javni konkurs za učešće u programu Dočeka: Odobreno 10 prijava
07/12/2023

Na Javnom konkursu za finansiranje realizacije umetničkih programa u prostorima nezavisnog kulturnog stvaralaštva u okviru programa Dočeka, odobreno je 10 prijava.

Konkurs je namenjen finansiranju umetničkih programa koji će se realizovati 13. januara 2024. godine, u prostorima nezavisnog kulturnog stvaralaštva, a njegov cilj je podrška izvođačima i izvođačicama, bilo da su već afirmisani autori i autorke ili pripadaju marginalizovanim umetničkim grupama, odnosno grupama marginalizovanih pojedinaca i pojedinki. Osim toga, ideja je da se unapredi saradnja i razmena sadržaja između nezavisne i institucionalne kulturne scene, da se materijalno podrže kako mlada udruženja i ugostitelji, tako i afirmisani lokali sa fokusom na realizaciji programa na polju izvođačke umetnosti, zatim da se podignu produkcijski kapaciteti i kvalitet programa, kao i da se stvori platforma za realizaciju i produkciju događaja od umetničke vrednosti.

Lista projekata odabranih na Javnom konkursu:

Redni broj  Podnosilac prijave Naziv projekta
1. Кафе Перо д.о.о. Нови Сад Hard Rock u pasažu 5
2. Удружење стваралаца алтернативне сцене Таурус Club tunnel pres. Felver all nighт long (Stereotip,CRO)
3. Љиљана Кружевић ПР УР Бирцуз Липа Улични свирачи у Липи
4. Културни центар ЛАБ Газорпазорп live
5. Мали пуб УР – Пуберај Eyeron
6. Душан Шујић ПР Угоститељска радња Дијего 21 Дочек уз Memlah!
7. Food bar 021 d.o.o. Фазанови тамбураши
8. Camila Club Absolut Концерт састава Fipa i Igor Sakach
9. SUR Cafe Porta Православна Нова година уз глумце и музичаре – Православни чворци
10. Вељко Тихомировић ПР УР The pub garden Mash up or shut up

Pravo na učešće imali su svi registrovani ugostiteljski objekti, udruženja i druge organizacije koje obavljaju delatnost iz oblasti kulture i umetničkog stvaralaštva, u čijim se prostorima obično realizuju kulturno-umetnički programi kako nezavisne scene, tako i afirmisanih umetnika i umetnica, a koji pored toga deluju i u cilju podrške marginalizovanim umetničkim grupama i pojedincima i pojedinkama.

Doček je jedan od legatskih i najvećih projekata Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”. Radi se o jedinstvenoj proslavi dve Nove godine, koja obuhvata dva računanja vremena, dva pisma, dve umetnosti i dva programska koncepta. Doček slavi interkulturalnost Novog Sada kroz brojne programe širom grada 31. decembra i 13. januara.

ODLUKA O RASPODELI SREDSTAVA PO KONKURSU ДОČEK.

Tagovi:

Povezane vesti >

Povezane vesti >

Vreme i vaseljena – izložba o vremenu

Time and Universe – Exhibition About Time

Izložba „Vreme i vaseljena – izložba o vremenu” povešće nas na putovanje od tame do svetlosti, od haosa do kosmosa, okvirena pričom o srpskom naučniku Milutinu Milankoviću kroz prizmu umetnosti.
Autor vizuelno-umetničkog dela postavke je Dušan Jovović, koji je ujedno i autor prestižnih multimedijalnih i interaktivnih izložbi koje su imale međunarodni odjek. Autor narativa je prof. dr Aleksandar Petrović, izuzetan poznavalac života i dela Milutina Milankovića, kojim se bavi preko 50 godina.

Džimi Tenor

Jimi Tenor

Finski muzičar i kompozitor Džimi Tenor prisutan je dugi niz godina na muzičkoj sceni. Prvi album objavio je 1988. godine sa bendom Jimi Tenor & His Shamans, da bi solo karijeru otpočeo 1994. albumom Sähkömies. Nastup ovog muzičkog vizionara, koji na autentičan način spaja džez sa drugim umetničkim žanrovima, gledaćemo u okviru Dočeka 2022. godine.

Karminjo

Carminho

Jedna od najboljih portugalskih pevačica dolazi u Evropsku prestonicu kulture početkom 2022. godine! Nova kraljica fado muzike Karminjo potiče iz muzičke porodice i svojim radom spaja tradicionalni i savremeni fado, ali se bavi i drugim žanrovima, kao što je brazilska muzika.

Кармињо

Carminho

Једна од најбољих португалских певачица долази у Европску престоницу културе почетком 2022. године! Нова краљица фадо музике Кармињо потиче из музичке породице и својим радом спаја традиционални и савремени фадо, али се бави и другим жанровима, као што је бразилска музика.

Џими Тенор

Jimi Tenor

Фински музичар и композитор Џими Тенор присутан је дуги низ година на музичкој сцени. Први албум објавио је 1988. године са бендом Jimi Tenor & His Shamans, да би соло каријеру отпочео 1994. албумом Sähkömies. Наступ овог музичког визионара, који на аутентичан начин спаја џез са другим уметничким жанровима, гледаћемо у оквиру Дочека 2022. године.

Време и васељена – изложба о времену

Time and Universe – Exhibition About Time

Изложба „Време и васељена – изложба о времену” повешће нас на путовање од таме до светлости, од хаоса до космоса, оквирена причом о српском научнику Милутину Миланковићу кроз призму уметности.
Аутор визуелно-уметничког дела поставке је Душан Јововић, који је уједно и аутор престижних мултимедијалних и интерактивних изложби које су имале међународни одјек. Аутор наратива је проф. др Александар Петровић, изузетан познавалац живота и дела Милутина Миланковића, којим се бави преко 50 година.